Auto1 Group: handelsprijzen in maart 2,8% lager

Occasionverkoop • Ook de gemiddelde occasionprijs van een occasion daalde in maart.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Van der Vaart.

De handelsprijzen zijn in maart met 2,8 procent gedaald ten opzichte van februari. Dat constateert remarketinggigant Auto1 Group op basis van zijn Price Index. De index daalde van 141.2 in februari naar 137.3 in maart.

“Na stabiele handelsprijzen voor occasions in het jaar 2023, waarbij de prijzen met slechts 1,6 procent daalden van januari tot december, laat het eerste kwartaal van 2024 een dynamischer prijsklimaat zien. Jaar op jaar daalden de handelsprijzen voor occasions met 9 procent, waarbij de index evolueerde van 150.9 in maart 2023 naar 137.3 in maart van dit jaar. De prijzen van tweedehands auto’s zijn echter nog steeds 18,3 procent hoger dan vóór de coronapandemie in vergelijking met maart 2019 (116.1)”, schrijft Auto1.

Meer aanbod

Ook occasionportal Autoscout24 noteert een daling van de gemiddelde prijs van een occasion. Door een daling van 2,7 procent ten opzichte van februari komt de gemiddelde prijs van een tweedehandsauto in maart uit op 23.129 euro. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, is de prijs van een occasion met 1.563 euro gedaald. Daarentegen is het aanbod op het platform gegroeid met 9,3 procent.

Nederlandse autobedrijven verkochten in maart 124.568 gebruikte auto’s aan particulieren. Dat is een groei van 5,7 procent vergeleken met maart 2023, zo blijkt uit cijfers van VWE.

Restwaardejournaal

Bekijk hieronder het Restwaardejournaal met Kees Berkhof (Van Mossel), Lev van der Eng (Carcollect) en Gerard ten Buuren. Het eerste deel gaat over de restwaardes van elektrische occasions. Na de break (20:30) worden de restwaarden van diesels, plug-ins en bestelwagens besproken.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.