Nieuwe Autotaxatie Partners gaat vooraf betalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autotaxatie Partners past de werkwijze iets aan ten opzichte van die van Autotaxatie.net; zo worden auto’s voortaan vooraf betaald. Autotaxatie.net betaalde pas nadat de ingenomen auto daadwerkelijk was verkocht.

Autotaxatie Partners wordt gerund door voormalige Buitenhuis-medewerkers. Nils van der Veen, die elf jaar bij Buitenhuis werkte, neemt de leiding op zich. Van der Veen is in de nieuwe constructie mede-eigenaar. Het bedrijf heeft ook nog een externe investeerder, die niet op de voorgrond wil treden. Volgens Van der Veen komt hij niet uit de autobranche.

Vertrouwen winnen
Het bedrijf opereert onafhankelijk van BVA. “Wij gaan terug naar de basis”, vertelt Van der Veen. “En dat is auto’s verhandelen.” Om scepsis in de markt, bijvoorbeeld bij bedrijven die een vordering hebben ingediend bij de curator, te voorkomen, gaat het bedrijf gekochte auto’s vooraf betalen. In de nieuwe werkwijze wordt de auto door een onafhankelijke partij geïnspecteerd. Vervolgens wordt de auto betaald en dan pas opgehaald. “We willen op die manier het vertrouwen winnen in de markt. Maar ook past het bij de huidige marktomstandigheden. Bedrijven willen verder kunnen met de business. Wij ook.”

Op de foto het nieuwe team. Nils van der Veen is de tweede van rechts.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.