Autorola introduceert Fleet Monitor

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op deze bijeenkomst vertelde de Deense oprichter van het bedrijf, Peter GrØftehauge, dat er nog een groot aantal nieuwe programma`s in ontwikkeling is met als doel om het remarketingproces te verbeteren. De Fleet Monitor is daar een exponent van.

Leasing
Het systeem kent meerdere varianten. Voor leasemaatschappijen is er Fleet Monitor Leasing. Het systeem integreert onder andere einde contract management en remarketing. “Denk hierbij aan de eindinspectie en het versturen van de schadebrief”, legt assistant manager Zijad Halilovic uit. 

Gebruikers kunnen zelf veilingen opstarten, gewenste verkoopkanalen kiezen en gegevens als veilingdata en minimumprijzen instellen. “Leasemaatschappijen kunnen via Fleet Monitor de autovoorraad gefaseerd veilen, bijvoorbeeld om geselecteerde handelaren eerste keus te geven. Om goed de waarde van een auto te kunnen bepalen, is er desgewenst een koppeling met een waardebepalingsysteem naar keuze.”

Importeurs
Voor importeurs is er Fleet Monitor Importeur. “Hierin hebben dealers op elk moment een duidelijk en actueel beeld van beschikbare demo’s en andere company cars met vaste prijzen. Uniek bij Autorola is dat niet verkochte auto’s ook aan het Europees dealernetwerk aangeboden kunnen worden, waarbij de dealers uit andere landen alle omschrijvingen in eigen taal kunnen raadplegen”, aldus Halilovic. 

Onlangs sloot Autorola een samenwerking met Louwman. Voor de Toyota-importeur bouwt het een remarketingplatform waarop de importeur en dealers gebruikte Toyota’s aanbieden. Het nieuwe captive netwerk biedt daarnaast ook andere Europese Toyota/Lexus-importeurs de mogelijkheid om hun gebruikte auto’s op de Nederlandse website aan te bieden. 

Autorola wil in het eerste jaar vijf leasemaatschappijen en vijf importeurs aansluiten op Fleet Monitor.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.