ING waarschuwt voor nieuwe occasioncrisis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook de fiscale voordelen op bepaalde nieuwe auto`s spelen een rol. Door de mrb-vrijstelling en lage bijtellingstarieven werden er de afgelopen jaren veel hybrides en kleine diesels verkocht. Volgens ING is het maar zeer de vraag of er markt is voor deze modellen als occasions.

Tot slot spelen de nieuwe bpm-richtlijnen voor nieuwe auto’s een rol. Vanaf 2013 wordt de hoogte van bpm volledig afhankelijk van de CO2-uitstoot. Hierdoor wordt de nieuwprijs van vooral grote, zuinige auto’s veel lager. Dit heeft een negatief effect op de occasionprijzen uit dit segment.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.