‘Mini stelt introductie agentuurschap in Duitsland half jaar uit’

Agentuurmodel • BMW benadrukt dat de startdatum van het nieuwe direct sales-model in andere Europese landen niet wordt uitgesteld.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Mini Clubman
(Foto: Mini)

Mini stelt de introductie van het agentuurmodel in Duitsland met zes maanden uit, zo meldt het Duitse Automobilwoche op basis van een insider die niet met naam genoemd wil worden. Dit zou betekenen dat Mini het agentuurschap in Duitsland in de tweede helft van 2024 lanceert.

Fabrikant BMW Group maakte medio oktober wereldkundig in 2024 te beginnen met de Europese uitrol van een agentuurmodel voor Mini.

Het Duitse merk benadrukt desgevraagd dat de startdatum van het nieuwe direct sales-model in andere Europese landen niet wordt uitgesteld. “Dit zal gefaseerd per merk worden uitgerold,” vertelt woordvoerder Bryan Barendrecht. “Vanaf 1 januari 2024 zullen wij volgens plan het agentschapsmodel met Mini introduceren in Italië, Polen en Zweden. Details over de startdata in Nederland delen wij in een later stadium mee.” 

Ook BMW schakelt naar het agentuurmodel. In Nederland staat de invoering daarvan op de planning voor 2026.

Ford en Stellantis gingen dit jaar al van start in Nederland.

‘Mini stelt introductie agentuurschap in Duitsland half jaar uit’ | Automotive Online

‘Mini stelt introductie agentuurschap in Duitsland half jaar uit’

Agentuurmodel • BMW benadrukt dat de startdatum van het nieuwe direct sales-model in andere Europese landen niet wordt uitgesteld.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Mini Clubman
(Foto: Mini)

Mini stelt de introductie van het agentuurmodel in Duitsland met zes maanden uit, zo meldt het Duitse Automobilwoche op basis van een insider die niet met naam genoemd wil worden. Dit zou betekenen dat Mini het agentuurschap in Duitsland in de tweede helft van 2024 lanceert.

Fabrikant BMW Group maakte medio oktober wereldkundig in 2024 te beginnen met de Europese uitrol van een agentuurmodel voor Mini.

Het Duitse merk benadrukt desgevraagd dat de startdatum van het nieuwe direct sales-model in andere Europese landen niet wordt uitgesteld. “Dit zal gefaseerd per merk worden uitgerold,” vertelt woordvoerder Bryan Barendrecht. “Vanaf 1 januari 2024 zullen wij volgens plan het agentschapsmodel met Mini introduceren in Italië, Polen en Zweden. Details over de startdata in Nederland delen wij in een later stadium mee.” 

Ook BMW schakelt naar het agentuurmodel. In Nederland staat de invoering daarvan op de planning voor 2026.

Ford en Stellantis gingen dit jaar al van start in Nederland.