Miljardenwinst voor Volkswagen ondanks problemen in leveringsketen

Volkswagen • De omzet kwam afgelopen jaar uit op 279 miljard euro. De operationele winst bedroeg rond de 22,5 miljard euro.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Volkswagen nog veel last van verstoringen in leveringsketen in 2022
Begin dit jaar maakte Volkswagen al bekend dat het aantal verkochte voertuigen vorig jaar flink lager lag dan in 2021. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group had het afgelopen jaar nog veel last van verstoringen in de leveringsketen. Het bedrijf, met onder andere de merken VW, Seat, Skoda en Audi, had daardoor meer geld vastzitten in voorraden van grondstoffen, onderdelen maar ook voltooide voertuigen. Dat maakte Volkswagen bekend bij de publicatie van voorlopige cijfers. Volkswagen verwacht dat de situatie dit jaar normaliseert.

De omzet kwam afgelopen jaar uit op 279 miljard euro. De operationele winst bedroeg rond de 22,5 miljard euro. Beide getallen kwamen overeen met de laatst uitgesproken verwachtingen van VW. Volgende week komt de autofabrikant met volledige resultaten.

Verkoop laagste niveau in 11 jaar

Begin dit jaar maakte Volkswagen al bekend dat het aantal verkochte voertuigen vorig jaar flink lager lag dan in 2021. De wereldwijde verkoop van de Group was op het laagste niveau in 11 jaar. In totaal leverde het bedrijf zo’n 8,3 miljoen voertuigen af, 7 procent minder dan een jaar eerder. Luxemerken als Bentley, Lamborghini en Porsche groeiden, maar Seat, Cupra en ook Skoda verkochten veel minder. Ook VW zag de verkopen teruglopen.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.