Volvo gaat eigen software ontwikkelen in Polen

Volvo • De Zweeds-Chinese autofabrikant wil minder afhankelijk worden van externe software-leveranciers.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volvo gaat in Polen zelf sturingssoftware ontwikkelen (foto: Shutterstock)

Volvo gaat in Polen zelf software voor personenauto’s ontwikkelen. Het bedrijf opent dit jaar nog een nieuw software ontwikkelingscentrum in Krakau, meldt Volvo in een persbericht.

Als voorbeelden van software die in-house ontwikkeld kunnen worden, noemt Volvo automatische veiligheidssystemen, actieve bestuurdersondersteuning en autonoom rijden. Ook de connected cars en de bijkomende dataverwerking worden genoemd. Bij het nieuwe software-centrum in Polen komen uiteindelijk ruim 500 mensen te werken. Volvo heeft al soortgelijke software-centra in Zweden, India en China.

Jim Rowan, ceo van Volvo, vertelde vorig jaar in een interview met Automotive News Europe waarom het zo belangrijk is zelf software te ontwikkelen. “Door de ecu’s en de software in te kopen hadden wij geen controle over de software of het intellectueel eigendom. Dus je bent in principe verplicht aan de leveranciers. Als je naar de core computing-architectuur gaat en je begrijpt de software achter de apps, maakt dat een enorm verschil. Voor de kosten, maar vooral voor wat betreft de controle.”

Volvo wil in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen. Het in eigen huis ontwikkelen van software is een noodzakelijke stap om dat mogelijk te maken, meldt Volvo.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Volvo gaat eigen software ontwikkelen in Polen | Automotive Online

Volvo gaat eigen software ontwikkelen in Polen

Volvo • De Zweeds-Chinese autofabrikant wil minder afhankelijk worden van externe software-leveranciers.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volvo gaat in Polen zelf sturingssoftware ontwikkelen (foto: Shutterstock)

Volvo gaat in Polen zelf software voor personenauto’s ontwikkelen. Het bedrijf opent dit jaar nog een nieuw software ontwikkelingscentrum in Krakau, meldt Volvo in een persbericht.

Als voorbeelden van software die in-house ontwikkeld kunnen worden, noemt Volvo automatische veiligheidssystemen, actieve bestuurdersondersteuning en autonoom rijden. Ook de connected cars en de bijkomende dataverwerking worden genoemd. Bij het nieuwe software-centrum in Polen komen uiteindelijk ruim 500 mensen te werken. Volvo heeft al soortgelijke software-centra in Zweden, India en China.

Jim Rowan, ceo van Volvo, vertelde vorig jaar in een interview met Automotive News Europe waarom het zo belangrijk is zelf software te ontwikkelen. “Door de ecu’s en de software in te kopen hadden wij geen controle over de software of het intellectueel eigendom. Dus je bent in principe verplicht aan de leveranciers. Als je naar de core computing-architectuur gaat en je begrijpt de software achter de apps, maakt dat een enorm verschil. Voor de kosten, maar vooral voor wat betreft de controle.”

Volvo wil in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen. Het in eigen huis ontwikkelen van software is een noodzakelijke stap om dat mogelijk te maken, meldt Volvo.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.