Rai: nieuwe samenwerkingen cruciaal voor Nederlandse autoindustrie

RAI • Minister Adriaansens opende een Daf-fabriek op dezelfde dag als bekend werd dat Daf 550 miljoen euro aan schikkingen moet betalen om kartelvorming.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Mark Hendrikse (HTSM), minister Adriaansens, Elly Blanksma (Gemeente Helmond) en Paul Dietz (ARN). (Foto: RAI)

Om impact te maken op de energietransitie zijn er langjarige samenwerkingen gestart voor emissieloze, veilige en slimme mobiliteit tussen industrie, overheid én kennisinstellingen, schrijft de RAI in een persbericht.

Het samenwerkingsverband Automotive Industry NL benadrukt het belang van innovatiegelden om ‘de wereldwijde innovatieve koppositie van de Nederlandse Automotive industrie te behouden.’

Albie van Buel, managing director RAI Automotive Industry NL, voegt daaraan toe: “Elektrificatie, waterstof en digitale infrastructuur zijn voor ons belangrijke technologiegebieden. Door projecten op deze onderwerpen op te zetten, ontwikkelt de industrie kennis en innovaties waarmee internationaal een voorsprong opgebouwd wordt”.

Van Buel zei dat tijdens een bezoek van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat aan de Automotive Campus in Helmond. Zij wilde daar kennis maken met de Nederlandse initiatieven op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit.“In de toekomst willen we schoon en veilig rijden. Dat vraagt om innovatie. Met deze toonaangevende bedrijven en onderwijsinstellingen werken we samen aan de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Zo ontstaan innovaties waarmee we ons internationaal nog steviger op de kaart zetten”, aldus Adriaansens.

Tevens opende minister Adriaansens gisteren een assemblagefabriek van Daf. Dat deed ze op dezelfde dag dat bekend werd dat de truckbouwer honderden miljoenen euro’s aan schikkingen moet betalen om een kartelzaak.

Recycling batterijen

Paul Dietz, algemeen directeur van Auto Recycling Nederland (ARN), ging tijdens het bezoek in op het belang om ook op langere termijn te kunnen beschikken over voldoende grondstoffen voor aandrijfbatterijen. Recycling van afgedankte batterijen kan hieraan een bijdrage leveren. “Goede recycling speelt ook een rol bij het draagvlak voor de transitie naar emissievrij rijden. Er zijn al technologieën waarmee het mogelijk is om de grondstoffen uit de batterij voor meer dan 95 procent terug te winnen. Binnen BCC-NL hebben organisaties hun kennis gebundeld om op dit gebied stappen te kunnen zetten.”

Rai: nieuwe samenwerkingen cruciaal voor Nederlandse autoindustrie | Automotive Online

Rai: nieuwe samenwerkingen cruciaal voor Nederlandse autoindustrie

RAI • Minister Adriaansens opende een Daf-fabriek op dezelfde dag als bekend werd dat Daf 550 miljoen euro aan schikkingen moet betalen om kartelvorming.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Mark Hendrikse (HTSM), minister Adriaansens, Elly Blanksma (Gemeente Helmond) en Paul Dietz (ARN). (Foto: RAI)

Om impact te maken op de energietransitie zijn er langjarige samenwerkingen gestart voor emissieloze, veilige en slimme mobiliteit tussen industrie, overheid én kennisinstellingen, schrijft de RAI in een persbericht.

Het samenwerkingsverband Automotive Industry NL benadrukt het belang van innovatiegelden om ‘de wereldwijde innovatieve koppositie van de Nederlandse Automotive industrie te behouden.’

Albie van Buel, managing director RAI Automotive Industry NL, voegt daaraan toe: “Elektrificatie, waterstof en digitale infrastructuur zijn voor ons belangrijke technologiegebieden. Door projecten op deze onderwerpen op te zetten, ontwikkelt de industrie kennis en innovaties waarmee internationaal een voorsprong opgebouwd wordt”.

Van Buel zei dat tijdens een bezoek van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat aan de Automotive Campus in Helmond. Zij wilde daar kennis maken met de Nederlandse initiatieven op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit.“In de toekomst willen we schoon en veilig rijden. Dat vraagt om innovatie. Met deze toonaangevende bedrijven en onderwijsinstellingen werken we samen aan de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Zo ontstaan innovaties waarmee we ons internationaal nog steviger op de kaart zetten”, aldus Adriaansens.

Tevens opende minister Adriaansens gisteren een assemblagefabriek van Daf. Dat deed ze op dezelfde dag dat bekend werd dat de truckbouwer honderden miljoenen euro’s aan schikkingen moet betalen om een kartelzaak.

Recycling batterijen

Paul Dietz, algemeen directeur van Auto Recycling Nederland (ARN), ging tijdens het bezoek in op het belang om ook op langere termijn te kunnen beschikken over voldoende grondstoffen voor aandrijfbatterijen. Recycling van afgedankte batterijen kan hieraan een bijdrage leveren. “Goede recycling speelt ook een rol bij het draagvlak voor de transitie naar emissievrij rijden. Er zijn al technologieën waarmee het mogelijk is om de grondstoffen uit de batterij voor meer dan 95 procent terug te winnen. Binnen BCC-NL hebben organisaties hun kennis gebundeld om op dit gebied stappen te kunnen zetten.”