Stellantis: gefaseerde invoering agenturenmodel buiten Benelux en Oostenrijk

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Dealers van DS worden buiten de Benelux en Oostenrijk de eersten die het nieuwe agentuurmodel gaan invoeren. (Foto: DS Automobiles)

In de Benelux en Oostenrijk gaan alle Stellantis-dealers voor alle merken per 1 juli 2023 over naar het agentuurmodel, heeft Stellantis aan Automotive bevestigd. Hierover waren misverstanden ontstaan, na een mediabericht dat dealers van Alfa Romeo, DS, Lancia en de bedrijfswagens een half jaar extra tijd kregen om over te stappen. Dat bericht is niet juist, meldt Stellantis-woordvoerder Jeroen Maas.

Wel werd bekend dat dealers van de premium merken Alfa Romeo, DS, Lancia en van de lichte bedrijfswagens in andere Europese markten de eersten zijn die overgaan naar het nieuwe dealermodel. Dat gebeurt in de zeven grote Europese markten (Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, VK, Polen, Portugal) per 1 januari 2024. Dealers van de mainstream merken Citroën, Opel, Peugeot, Jeep en Fiat gaan in die landen pas in 2026-2027 over naar het agentuurmodel, meldt Maas aan Automotive.

Vorige week maakte het Frans-Italiaanse autoconcern bekend dat het in de Benelux en Oostenrijk per 1 juli 2023 overstapt op het agentuurmodel. Daarbij neemt de fabrikant de regie van de verkoop aan klanten over. De fabrikant gaat ook de voorraad beheren. Als voorbereiding op het nieuwe model heeft Stellantis alle Europese dealercontracten per 1 juni 2023 al opgezegd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Stellantis: gefaseerde invoering agenturenmodel buiten Benelux en Oostenrijk | Automotive Online

Stellantis: gefaseerde invoering agenturenmodel buiten Benelux en Oostenrijk

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Dealers van DS worden buiten de Benelux en Oostenrijk de eersten die het nieuwe agentuurmodel gaan invoeren. (Foto: DS Automobiles)

In de Benelux en Oostenrijk gaan alle Stellantis-dealers voor alle merken per 1 juli 2023 over naar het agentuurmodel, heeft Stellantis aan Automotive bevestigd. Hierover waren misverstanden ontstaan, na een mediabericht dat dealers van Alfa Romeo, DS, Lancia en de bedrijfswagens een half jaar extra tijd kregen om over te stappen. Dat bericht is niet juist, meldt Stellantis-woordvoerder Jeroen Maas.

Wel werd bekend dat dealers van de premium merken Alfa Romeo, DS, Lancia en van de lichte bedrijfswagens in andere Europese markten de eersten zijn die overgaan naar het nieuwe dealermodel. Dat gebeurt in de zeven grote Europese markten (Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, VK, Polen, Portugal) per 1 januari 2024. Dealers van de mainstream merken Citroën, Opel, Peugeot, Jeep en Fiat gaan in die landen pas in 2026-2027 over naar het agentuurmodel, meldt Maas aan Automotive.

Vorige week maakte het Frans-Italiaanse autoconcern bekend dat het in de Benelux en Oostenrijk per 1 juli 2023 overstapt op het agentuurmodel. Daarbij neemt de fabrikant de regie van de verkoop aan klanten over. De fabrikant gaat ook de voorraad beheren. Als voorbereiding op het nieuwe model heeft Stellantis alle Europese dealercontracten per 1 juni 2023 al opgezegd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.