‘Volkswagen verkoopt vanaf 2033 uitsluitend EV’s in Europa’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Volkswagen
Volkswagen gaat de ID.3 een facelift geven. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen-topman Thomas Schäfer laat weten dat het merk vanaf 2033 alleen nog maar volledig elektrische auto’s zal produceren. Dat melden diverse internationale media, waaronder Reuters en Automotive News Europe. Dat is eerder dan het concern tot nu toe meldde; toen werd namelijk een tijdvak van 2033-2035 aangehouden.

“Het enige bedrijf dat nu op dit gebied kan opschalen, zijn wij”, aldus Schaefer, sinds afgelopen zomer ceo van Volkswagen personenwagens. 

Nieuwe modellen

Volkswagen wil het aantal EV’s tegen 2026 uitbreiden met tien nieuwe modellen, waaronder een instap-EV in twee variaties: een hatchback en een crossover, die vermoedelijk de naam ID.1 en ID.2 zullen krijgen. Ook kondigt de fabrikant aan dat de ID.3 volgend jaar een metamorfose zal ondergaan. Dan gaat het over een ‘merkbare sprong voorwaarts in kwaliteit, materialen en stabiliteit van systemen’, aldus Schäfer. Ook werkt VW aan een crossover-versie van de ID.3.

Eerder werd de productie van EV’s bij Volkswagen gehinderd door softwareproblemen, onder meer leidde tot het vertrek van topman Hertbert Diess.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Volkswagen verkoopt vanaf 2033 uitsluitend EV’s in Europa’ | Automotive Online

‘Volkswagen verkoopt vanaf 2033 uitsluitend EV’s in Europa’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Volkswagen
Volkswagen gaat de ID.3 een facelift geven. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen-topman Thomas Schäfer laat weten dat het merk vanaf 2033 alleen nog maar volledig elektrische auto’s zal produceren. Dat melden diverse internationale media, waaronder Reuters en Automotive News Europe. Dat is eerder dan het concern tot nu toe meldde; toen werd namelijk een tijdvak van 2033-2035 aangehouden.

“Het enige bedrijf dat nu op dit gebied kan opschalen, zijn wij”, aldus Schaefer, sinds afgelopen zomer ceo van Volkswagen personenwagens. 

Nieuwe modellen

Volkswagen wil het aantal EV’s tegen 2026 uitbreiden met tien nieuwe modellen, waaronder een instap-EV in twee variaties: een hatchback en een crossover, die vermoedelijk de naam ID.1 en ID.2 zullen krijgen. Ook kondigt de fabrikant aan dat de ID.3 volgend jaar een metamorfose zal ondergaan. Dan gaat het over een ‘merkbare sprong voorwaarts in kwaliteit, materialen en stabiliteit van systemen’, aldus Schäfer. Ook werkt VW aan een crossover-versie van de ID.3.

Eerder werd de productie van EV’s bij Volkswagen gehinderd door softwareproblemen, onder meer leidde tot het vertrek van topman Hertbert Diess.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.