Autofabrikant Nio lid van RAI Vereniging

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Nio wil dit jaar starten met de Europese verkoop. (Foto: Nio)

Autofabrikant Nio is lid geworden van de RAI Vereniging. Dat meldt de vereniging. Eerder dit jaar zegde Stellantis zijn lidmaatschap op. 

Nio stelde in het voorjaar Ruben Keuter (ex-Kia) aan als managing director voor Nederland. Het Chinese merk wil dit jaar zijn eerste auto’s in Europa afleveren. Hierbij kunnen gebruikers de lege accu van hun auto binnen enkele minuten omwisselen voor een volle. Dit gebeurt in een netwerk van batterijwisselstations, Nio Power Swap Stations, dat ook in Nederland wordt uitgerold.

“Nio staat model voor een nieuwe generatie ontwikkelaars van innovatieve personenauto’s die met een geheel eigen visie en service hun producten in de markt zetten, gemotiveerd om de ontwikkeling van zero emissie mobiliteit verder te versnellen”, schrijft RAI Vereniging. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.