Pieter Nota: ‘BMW en Mini gaan naar agentuurmodel’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Ook BMW zal overstappen op het agentuurmodel. (Foto: Shutterstock)

BMW en Mini zijn in gesprek met hun dealers over een overgang naar het agentuurmodel. Dit meldt Automotive News Europe op basis van uitspraken van Pieter Nota, marketingbaas van BMW.

Met de uitspraken bevestigt de hooggeplaatste BMW-marketing- en verkoopbaas vermoedens die Automotive al eerder uitsprak aan de Nederlandse BMW-directeur Anne Brons. Brons zei daar indertijd op: “BMW zal heel voorzichtig zijn bedrijfsmodel aanpassen, maar ik verwacht wel dat het gaat gebeuren.”

Alleen in Europa

Eerder gaf ook BMW Nederland aan over te stappen op het model. Autohaus magazine wist in maart te vertellen dat BMW het systeem vanaf 2024 wil invoeren in Europa voor Mini en vanaf 2026 voor BMW. Nota meldde dat de timing nog onderdeel van discussie is en dat Rolls-Royce buiten de gesprekken ligt. Ook zei Nota dat het agentuurmodel waarschijnlijk alleen in Europa gebruikt zou worden.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Pieter Nota: ‘BMW en Mini gaan naar agentuurmodel’ | Automotive Online

Pieter Nota: ‘BMW en Mini gaan naar agentuurmodel’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Ook BMW zal overstappen op het agentuurmodel. (Foto: Shutterstock)

BMW en Mini zijn in gesprek met hun dealers over een overgang naar het agentuurmodel. Dit meldt Automotive News Europe op basis van uitspraken van Pieter Nota, marketingbaas van BMW.

Met de uitspraken bevestigt de hooggeplaatste BMW-marketing- en verkoopbaas vermoedens die Automotive al eerder uitsprak aan de Nederlandse BMW-directeur Anne Brons. Brons zei daar indertijd op: “BMW zal heel voorzichtig zijn bedrijfsmodel aanpassen, maar ik verwacht wel dat het gaat gebeuren.”

Alleen in Europa

Eerder gaf ook BMW Nederland aan over te stappen op het model. Autohaus magazine wist in maart te vertellen dat BMW het systeem vanaf 2024 wil invoeren in Europa voor Mini en vanaf 2026 voor BMW. Nota meldde dat de timing nog onderdeel van discussie is en dat Rolls-Royce buiten de gesprekken ligt. Ook zei Nota dat het agentuurmodel waarschijnlijk alleen in Europa gebruikt zou worden.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.