Prijs tweede batch Lightyears stijgt naar 250 duizend euro

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Werk aan een voorserie-model van de Lightyear One (foto: Lightyear)

De eerste 150 exemplaren van de Pioneer Edition van de Lightyear One zijn uitverkocht, meldt de Nederlandse fabrikant van EV’s met zonnepanelen. Deze auto’s zouden nog dit jaar op de weg moeten verschijnen. Ze werden aangeboden voor een prijs van 150 duizend euro.

Sinds 1 maart is de inschrijving open voor de volgende serie van de Lightyear One, de Limited Edition. Die zal 250 duizend euro gaan kosten. De autofabrikant gaat die aanzienlijk hogere prijs hanteren omdat “deze prijs beter overeenkomt met de ontwikkelingskosten van de productie van ’s werelds eerste langeafstands-elektrische auto op zonne-energie”.

Lightyear in Helmond is een nieuwe autofabrikant, die mede voortkomt uit de wagens die studenten van de Technische Universiteit Einhoven bouwden voor de Solar Challenge. De Lightyear heeft dan ook 5 vierkante meter zonnepanelen op het dak en een extreem lage luchtweerstand. De auto wordt geleverd met accupakketten die een actieradius bieden van 400 of 800 kilometer. Als de auto tussen de ritten door maar lang genoeg de kans krijgt om bij te laden, hoeft deze niet aan de stekker.

Leaseplan

Leaseplan besloot eind vorig jaar alvast 500 exemplaren te bestellen van de Lightyear Two. Dat is het tweede model, dat rond 2024-2025 in productie gaat. De prijs daarvan zou rond de 50 duizend euro moeten liggen. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Prijs tweede batch Lightyears stijgt naar 250 duizend euro | Automotive Online

Prijs tweede batch Lightyears stijgt naar 250 duizend euro

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Werk aan een voorserie-model van de Lightyear One (foto: Lightyear)

De eerste 150 exemplaren van de Pioneer Edition van de Lightyear One zijn uitverkocht, meldt de Nederlandse fabrikant van EV’s met zonnepanelen. Deze auto’s zouden nog dit jaar op de weg moeten verschijnen. Ze werden aangeboden voor een prijs van 150 duizend euro.

Sinds 1 maart is de inschrijving open voor de volgende serie van de Lightyear One, de Limited Edition. Die zal 250 duizend euro gaan kosten. De autofabrikant gaat die aanzienlijk hogere prijs hanteren omdat “deze prijs beter overeenkomt met de ontwikkelingskosten van de productie van ’s werelds eerste langeafstands-elektrische auto op zonne-energie”.

Lightyear in Helmond is een nieuwe autofabrikant, die mede voortkomt uit de wagens die studenten van de Technische Universiteit Einhoven bouwden voor de Solar Challenge. De Lightyear heeft dan ook 5 vierkante meter zonnepanelen op het dak en een extreem lage luchtweerstand. De auto wordt geleverd met accupakketten die een actieradius bieden van 400 of 800 kilometer. Als de auto tussen de ritten door maar lang genoeg de kans krijgt om bij te laden, hoeft deze niet aan de stekker.

Leaseplan

Leaseplan besloot eind vorig jaar alvast 500 exemplaren te bestellen van de Lightyear Two. Dat is het tweede model, dat rond 2024-2025 in productie gaat. De prijs daarvan zou rond de 50 duizend euro moeten liggen. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.