Bovag vraagt om heropening showrooms

Coronavirus • De branchevereniging stelt dat een veilige heropening mogelijk is door het maximeren van klanten, afstand bewaren, het dragen van een mondkapje en hygiënemaatregelen. 
Jeroen Vos Jeroen Vos
Als het aan branchevereniging Bovag ligt dan worden showrooms van autobedrijven heropend. (Foto: Shutterstock)

Bovag wil dat autobedrijven hun showrooms mogen heropenen. Om dit te realiseren trekt de branchevereniging samen op met werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland en andere retailorganisaties. Het openen van de showrooms, die sinds 19 december gesloten zijn door de huidige lockdown, is volgens Bovag nodig om de handrem van de economie te halen. Dat meldt de branchevereniging vandaag.

Bij de Bovag-leden staat het openen van de showroom bovenaan de lijst van meest gewenste versoepelingsmaatregelen, stelt de branchevereniging. 

Han ten Broeke, algemeen voorzitter van Bovag, zegt dat het mogelijk is om de showrooms op een veilige manier te heropenen. “Dat kan via het maximeren van het aantal klanten in onze showrooms en winkels, afstand bewaren, het dragen van een mondkapje en de gebruikelijke hygiënemaatregelen”, aldus Ten Broeke. Het openstellen van de showrooms biedt ook een oplossing voor de omzetverliezen van ondernemers, vindt hij. “Die zijn aanzienlijk, maar worden niet gecompenseerd door de steunmaatregelen. Dit omdat de overheid een te hoge grens, namelijk 30 procent omzetverlies, hanteert. Slechts 15 procent van de ondernemers kan daar aanspraak op maken, terwijl de nood hoog is.”

Quarantaineregels

Een aanpassing van de quarantaineregels is een andere wens van de branchevereniging omdat werknemers daardoor thuiszitten zonder dat zij daadwerkelijk ziek zijn, zegt Ten Broeke.  “Veel mensen zitten onnodig thuis. Samen met VNO-NCW en MKB Nederland zeggen wij: een werknemer zonder klachten, met een boosterprik en met een negatieve test, hoeft niet langer in quarantaine als die contact heeft gehad met een besmet persoon.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Bovag vraagt om heropening showrooms | Automotive Online

Bovag vraagt om heropening showrooms

Coronavirus • De branchevereniging stelt dat een veilige heropening mogelijk is door het maximeren van klanten, afstand bewaren, het dragen van een mondkapje en hygiënemaatregelen. 
Jeroen Vos Jeroen Vos
Als het aan branchevereniging Bovag ligt dan worden showrooms van autobedrijven heropend. (Foto: Shutterstock)

Bovag wil dat autobedrijven hun showrooms mogen heropenen. Om dit te realiseren trekt de branchevereniging samen op met werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland en andere retailorganisaties. Het openen van de showrooms, die sinds 19 december gesloten zijn door de huidige lockdown, is volgens Bovag nodig om de handrem van de economie te halen. Dat meldt de branchevereniging vandaag.

Bij de Bovag-leden staat het openen van de showroom bovenaan de lijst van meest gewenste versoepelingsmaatregelen, stelt de branchevereniging. 

Han ten Broeke, algemeen voorzitter van Bovag, zegt dat het mogelijk is om de showrooms op een veilige manier te heropenen. “Dat kan via het maximeren van het aantal klanten in onze showrooms en winkels, afstand bewaren, het dragen van een mondkapje en de gebruikelijke hygiënemaatregelen”, aldus Ten Broeke. Het openstellen van de showrooms biedt ook een oplossing voor de omzetverliezen van ondernemers, vindt hij. “Die zijn aanzienlijk, maar worden niet gecompenseerd door de steunmaatregelen. Dit omdat de overheid een te hoge grens, namelijk 30 procent omzetverlies, hanteert. Slechts 15 procent van de ondernemers kan daar aanspraak op maken, terwijl de nood hoog is.”

Quarantaineregels

Een aanpassing van de quarantaineregels is een andere wens van de branchevereniging omdat werknemers daardoor thuiszitten zonder dat zij daadwerkelijk ziek zijn, zegt Ten Broeke.  “Veel mensen zitten onnodig thuis. Samen met VNO-NCW en MKB Nederland zeggen wij: een werknemer zonder klachten, met een boosterprik en met een negatieve test, hoeft niet langer in quarantaine als die contact heeft gehad met een besmet persoon.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.