Ministerie: Levering en inname van auto’s toegestaan op openbare plekken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Aflevering en inname van voertuigen op openbare plekken is toegestaan. (Foto: Shutterstock)

Het Ministerie van IenW maakt vandaag bekend dat afleveren en innemen van voertuigen mag op openbare plekken, zo meldt het Ministerie. Dat heeft het Ministerie besloten na intensief overleg met RAI Vereniging, Bovag en VNA.

Het besluit zorgt ervoor dat de aflevering en tenaamstelling van tienduizenden voertuigen aan klanten op het normale tempo en onder veilige omstandigheden door kan gaan. Sinds vorige week de nieuwe lockdownmaatregelen werden afgekondigd was dat niet mogelijk.

De auto’s mogen op een parkeerterrein, parkeerplek of parkeergarage worden afgeleverd, maar niet op het eigen terrein van het bedrijf. Wel is het toegestaan de auto’s aan huis af te leveren. Aflevering en inname is alleen toegestaan op afspraak.

In een gezamenlijk brief aan Minister Cora van Nieuwenhuizen van IenW drong de branche erop aan op afleveringen op afspraken in de showroom toe te staan. Dat is nu levering op een openbare plek dichtbij het bedrijf geworden. Volgens de branche waren er grote logistieke problemen ontstaan als auto’s niet voor het einde van het fiscale jaar op kenteken konden worden gezet. Dat zou voor ondernemers en particulieren een forse belastingtegenvaller zijn geweest.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Ministerie: Levering en inname van auto’s toegestaan op openbare plekken | Automotive Online

Ministerie: Levering en inname van auto’s toegestaan op openbare plekken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Aflevering en inname van voertuigen op openbare plekken is toegestaan. (Foto: Shutterstock)

Het Ministerie van IenW maakt vandaag bekend dat afleveren en innemen van voertuigen mag op openbare plekken, zo meldt het Ministerie. Dat heeft het Ministerie besloten na intensief overleg met RAI Vereniging, Bovag en VNA.

Het besluit zorgt ervoor dat de aflevering en tenaamstelling van tienduizenden voertuigen aan klanten op het normale tempo en onder veilige omstandigheden door kan gaan. Sinds vorige week de nieuwe lockdownmaatregelen werden afgekondigd was dat niet mogelijk.

De auto’s mogen op een parkeerterrein, parkeerplek of parkeergarage worden afgeleverd, maar niet op het eigen terrein van het bedrijf. Wel is het toegestaan de auto’s aan huis af te leveren. Aflevering en inname is alleen toegestaan op afspraak.

In een gezamenlijk brief aan Minister Cora van Nieuwenhuizen van IenW drong de branche erop aan op afleveringen op afspraken in de showroom toe te staan. Dat is nu levering op een openbare plek dichtbij het bedrijf geworden. Volgens de branche waren er grote logistieke problemen ontstaan als auto’s niet voor het einde van het fiscale jaar op kenteken konden worden gezet. Dat zou voor ondernemers en particulieren een forse belastingtegenvaller zijn geweest.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.