‘Faillissement dreigt voor Spyker’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De Spyker C8 Preliator werd als eerste in 2017 gepresenteerd op de Autosalon van Geneve. (Foto: Spyker)

De Nederlandse autobouwer Spyker dreigt failliet te worden verklaard, zo melden diverse media. Curator Jan Willem van Andel, die is aangesteld om het faillissement van het marketingbedrijf Spyker Events af te handelen, dreigt met een faillissementsaanvraag voor Spyker.

De curator meldt aan RTL Z jarenlang op geld te hebben gewacht en nog steeds niets te hebben ontvangen, ook niet nadat eind augustus bekend werd dat een Russische oligarch zou investeren in het sportwagenmerk. Spyker Events is in 2014 failliet gegaan. Topman Victor Muller wist toen het bankroet van het moederbedrijf terug te draaien, maar de marketingdochter ging wel failliet. De schuldeisers van deze dochter hadden in totaal z’n 2 miljoen euro tegoed van het bedrijf. Muller deed steeds toezeggingen, maar die werden niet nagekomen. Eind juni zou de curator voor de laatste keer een termijn hebben gesteld om de betaling te doen. Daar is vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

De curator zegt tegen de nieuwszender Muller nog één week te geven, als er dan nog niks komt, zal hij het faillissement van het bedrijf aanvragen. Muller reageert dat dit niet nodig zal zijn.

Automotive heeft de curator om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Faillissement dreigt voor Spyker’ | Automotive Online

‘Faillissement dreigt voor Spyker’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De Spyker C8 Preliator werd als eerste in 2017 gepresenteerd op de Autosalon van Geneve. (Foto: Spyker)

De Nederlandse autobouwer Spyker dreigt failliet te worden verklaard, zo melden diverse media. Curator Jan Willem van Andel, die is aangesteld om het faillissement van het marketingbedrijf Spyker Events af te handelen, dreigt met een faillissementsaanvraag voor Spyker.

De curator meldt aan RTL Z jarenlang op geld te hebben gewacht en nog steeds niets te hebben ontvangen, ook niet nadat eind augustus bekend werd dat een Russische oligarch zou investeren in het sportwagenmerk. Spyker Events is in 2014 failliet gegaan. Topman Victor Muller wist toen het bankroet van het moederbedrijf terug te draaien, maar de marketingdochter ging wel failliet. De schuldeisers van deze dochter hadden in totaal z’n 2 miljoen euro tegoed van het bedrijf. Muller deed steeds toezeggingen, maar die werden niet nagekomen. Eind juni zou de curator voor de laatste keer een termijn hebben gesteld om de betaling te doen. Daar is vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

De curator zegt tegen de nieuwszender Muller nog één week te geven, als er dan nog niks komt, zal hij het faillissement van het bedrijf aanvragen. Muller reageert dat dit niet nodig zal zijn.

Automotive heeft de curator om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.