Recall van BMW in Duitsland vanwege Takata airbag

Takata-recall • Het gaat om 86,5 duizend modellen van E39 en E46 die rond 2000 zijn geproduceerd.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De terugroepactie van BMW betreft oudere modellen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant BMW houdt in Duitsland een terugroepactie voor 86,5 duizend auto’s vanwege problemen met airbags van het failliete Takata. Het gaat om een uitbreiding van een actie uit 2016. Dit meldt het ANP. Recent hielden de automerken Toyota en Honda een terugroepactie in verband met de airbags van Takata.

Oudere modellen

De auto’s die terug naar de garage moeten zijn de oudere modellen van E39 en E46, die rond de eeuwwisseling gemaakt werden. De airbags zijn er waarschijnlijk pas later in gemonteerd. In Nederland is er in oktober een recall uitgezet om terug naar de garage te krijgen. Hier ging het om 1.500 exemplaren zo blijkt uit navraag bij BMW Group Nederland.

Inmiddels zijn er sinds 2008 meer dan 100 miljoen airbags van de Japanse airbagmaker Takata vervangen. Dit omdat het opblaasmechanisme een stof gebruikt die bij langdurige blootstelling aan warmte en vocht onstabiel kan worden. Daardoor kunnen stukjes metaal de auto in worden geslingerd. Het defect veroorzaakte 23 sterfgevallen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Recall van BMW in Duitsland vanwege Takata airbag | Automotive Online

Recall van BMW in Duitsland vanwege Takata airbag

Takata-recall • Het gaat om 86,5 duizend modellen van E39 en E46 die rond 2000 zijn geproduceerd.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De terugroepactie van BMW betreft oudere modellen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant BMW houdt in Duitsland een terugroepactie voor 86,5 duizend auto’s vanwege problemen met airbags van het failliete Takata. Het gaat om een uitbreiding van een actie uit 2016. Dit meldt het ANP. Recent hielden de automerken Toyota en Honda een terugroepactie in verband met de airbags van Takata.

Oudere modellen

De auto’s die terug naar de garage moeten zijn de oudere modellen van E39 en E46, die rond de eeuwwisseling gemaakt werden. De airbags zijn er waarschijnlijk pas later in gemonteerd. In Nederland is er in oktober een recall uitgezet om terug naar de garage te krijgen. Hier ging het om 1.500 exemplaren zo blijkt uit navraag bij BMW Group Nederland.

Inmiddels zijn er sinds 2008 meer dan 100 miljoen airbags van de Japanse airbagmaker Takata vervangen. Dit omdat het opblaasmechanisme een stof gebruikt die bij langdurige blootstelling aan warmte en vocht onstabiel kan worden. Daardoor kunnen stukjes metaal de auto in worden geslingerd. Het defect veroorzaakte 23 sterfgevallen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.