‘VW haalt klimaatactivisten binnen om concern uit te dagen’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Herbert Diess, topman VW Groep, haalt klimaatactivist binnen om beleid aan te scherpen. (Foto: Volkswagen)

Topman Herbert Diess van de Volkswagen Groep, is van plan een klimaatactivist in te huren om het duurzame beleid van het autoconcern te versnellen. Volgens Diess zijn er wel veel ideeën binnen het bedrijf, maar duurt de uitvoering te lang in de grote organisatie. Zo melden diverse media, waaronder de FT, de Volkskrant en Automotive News Europe. Volgens de topman van VW is een externe partij nodig om veranderingen binnen het bedrijf te versnellen en uit te dagen. De nog aan te stellen klimaatactivist gaat rechtstreeks rapporteren aan Diess.

In een interview met de Financial Times zegt Diess ook een kentering te zien in de populariteit van suv’s vanwege de opmars van elektrische auto’s. Volgens hem komt een suv minder ver dan een ‘gewone’ personenauto op een acculading door de ongunstige luchtweerstand en het hogere gewicht van suv’s.

Dieselschandaal

Sinds het dieselschandaal in 2015 aan het licht kwam, zegt VW druk bezig te zijn met een duurzamer beleid en de ontwikkeling van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft voor de komende vijf jaar 33 miljard euro gereserveerd voor de investering in EV’s. Lees hier meer over de marketing van de ID.3

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘VW haalt klimaatactivisten binnen om concern uit te dagen’ | Automotive Online

‘VW haalt klimaatactivisten binnen om concern uit te dagen’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Herbert Diess, topman VW Groep, haalt klimaatactivist binnen om beleid aan te scherpen. (Foto: Volkswagen)

Topman Herbert Diess van de Volkswagen Groep, is van plan een klimaatactivist in te huren om het duurzame beleid van het autoconcern te versnellen. Volgens Diess zijn er wel veel ideeën binnen het bedrijf, maar duurt de uitvoering te lang in de grote organisatie. Zo melden diverse media, waaronder de FT, de Volkskrant en Automotive News Europe. Volgens de topman van VW is een externe partij nodig om veranderingen binnen het bedrijf te versnellen en uit te dagen. De nog aan te stellen klimaatactivist gaat rechtstreeks rapporteren aan Diess.

In een interview met de Financial Times zegt Diess ook een kentering te zien in de populariteit van suv’s vanwege de opmars van elektrische auto’s. Volgens hem komt een suv minder ver dan een ‘gewone’ personenauto op een acculading door de ongunstige luchtweerstand en het hogere gewicht van suv’s.

Dieselschandaal

Sinds het dieselschandaal in 2015 aan het licht kwam, zegt VW druk bezig te zijn met een duurzamer beleid en de ontwikkeling van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft voor de komende vijf jaar 33 miljard euro gereserveerd voor de investering in EV’s. Lees hier meer over de marketing van de ID.3

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.