Één cfo voor Mercedes en Daimler

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Harald Wilhelm wordt cfo van zowel Daimler als Mercedes-Benz (foto: Daimler)

Daimler reorganiseert en dat heeft ook consequenties op het topmanagement, zo meldt de Duitse autofabrikant. Daarbij gaat het vooral om het meer onder gezamenlijk management brengen van Mercedes-Benz en moederbedrijf Daimler.

Harald Wilhelm, cfo (chief financial officer) van Daimler, wordt vanaf 1 april ook financieel directeur van Mercedes-Benz. Frank Lindenberg, de huidige cfo van Mercedes, verlaat het concern. Daimler stelt dat door de samenvoeging “ontslagen worden verminderd, de efficiëntie van de organisatie verhoogd en Daimler als geheel flexibeler gemaakt”.

Human resources 

CEO Ola Källenius van Daimler neemt de verantwoordelijkheid voor Mercedes Vans over van Wilfried Porth, die zich volledig gaat richten op human resources. Daar ligt een belangrijke taak, juist vanwege de reorganisatie, meldt Daimler. Lees hier: Daimler maakte eerder deze maand bekend dat er zo’n 15 duizend banen worden geschrapt.

Nieuw wordt de functie van coo (chief operating officer) bij Daimler. Deze gaat naar Markus Schäfer, momenteel lid van de Raad van Bestuur van Mercedes met R&D als focus.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.