Fabrikant veegt boardroom schoon voor komst ceo Duesmann

Audi ontslaat 9.500 man en vervangt directie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Audi formeert een nieuwe MT met Markus Duesmann aan de leiding. (Foto: Audi)

Audi kondigt vandaag forse bezuinigingsmaatregelen aan waarbij zo’n 9.500 banen zullen sneuvelen. Dat is zo’n tien procent van het totale personeelsbestand. Het bedrijf hoopt door deze sanering 6 miljard euro te besparen en zegt ruimte nodig te hebben voor investeringen in de digitalisering en elektrificering. “Met deze plannen tackelen we structurele problemen binnen het bedrijf”, aldus Bram Schot in een persverklaring van Audi. Schot vertrekt per 1 april en wordt opgevolgd door Markus Duesmann. Vorige week liet Schot nog weten dat Audi op koers ligt met de kostenbesparingen die met hem zijn afgesproken.

Nieuw managementteam

Eerder maakte Audi bekend dat er drie nieuwe directieleden zijn aangesteld, die vanaf 1 april het managementteam gaan vormen onder aanvoering van de nieuwe ceo Duesmann.

De fabrikant heeft Arno Antlitz aangesteld als de nieuwe cfo, Dirk Große-Loheide wordt verantwoordelijk voor de inkoop en IT en Sabine Maassen neemt de HR-portefeuille onder haar hoede. Antlitz en Große-Loheide zijn afkomstig van Volkswagen en Maassen werkte hiervoor bij Thyssenkrupp.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Audi ontslaat 9.500 man en vervangt directie | Automotive Online
Fabrikant veegt boardroom schoon voor komst ceo Duesmann

Audi ontslaat 9.500 man en vervangt directie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Audi formeert een nieuwe MT met Markus Duesmann aan de leiding. (Foto: Audi)

Audi kondigt vandaag forse bezuinigingsmaatregelen aan waarbij zo’n 9.500 banen zullen sneuvelen. Dat is zo’n tien procent van het totale personeelsbestand. Het bedrijf hoopt door deze sanering 6 miljard euro te besparen en zegt ruimte nodig te hebben voor investeringen in de digitalisering en elektrificering. “Met deze plannen tackelen we structurele problemen binnen het bedrijf”, aldus Bram Schot in een persverklaring van Audi. Schot vertrekt per 1 april en wordt opgevolgd door Markus Duesmann. Vorige week liet Schot nog weten dat Audi op koers ligt met de kostenbesparingen die met hem zijn afgesproken.

Nieuw managementteam

Eerder maakte Audi bekend dat er drie nieuwe directieleden zijn aangesteld, die vanaf 1 april het managementteam gaan vormen onder aanvoering van de nieuwe ceo Duesmann.

De fabrikant heeft Arno Antlitz aangesteld als de nieuwe cfo, Dirk Große-Loheide wordt verantwoordelijk voor de inkoop en IT en Sabine Maassen neemt de HR-portefeuille onder haar hoede. Antlitz en Große-Loheide zijn afkomstig van Volkswagen en Maassen werkte hiervoor bij Thyssenkrupp.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.