Amega Groep koopt Mulder Automotive

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Mulder voert in twee steden Citroën en Peugeot. (Foto: Mulder Automotive)

Dealerholding Amega Groep neemt een belang van 70 procent in Peugeot- en Citroën-dealer Mulder Automotive. Amega neemt een belang van 70 procent, de overige 30 procent blijft in handen van Kees Mulder. Dat bevestigt Amega-dga Leen de Koning aan Automotive.

Mulder heeft Peugeot- en Citroën salesvestigingen in Alblasserdam en Dordrecht en een servicevestiging in Sliedrecht. Amega voert zelf al Opel (Van Mill) in Dordrecht en Gorinchem. “Wij zijn verheugd dat we dit mooie bedrijf hebben kunnen overnemen”, zegt De Koning. “We vertegenwoordigen daarmee nu drie PSA-merken en dat is een mooie verbreding van ons merkenportfolio.”

De dagelijkse leiding blijft in handen van het zittend management, onder leiding van Tijmen Griffioen. Dga Kees Mulder blijft eveneens bij het bedrijf betrokken, meldt De Koning. “We zijn dankbaar dat we gebruik kunnen maken van zijn ervaring. Mulder Automotive is een prachtig bedrijf met een sterk team.”

Amega Groep staat op plek 7 in de Automotive Dealerholding Top 60. Dit jaar verwacht het bedrijf ruim 12 duizend nieuwe voertuigen te verkopen, dat staat in de nieuwe editie van de Top 60, die op 19 november wordt gepresenteerd tijdens het Automotive Dealerholdingseminar

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Amega Groep koopt Mulder Automotive | Automotive Online

Amega Groep koopt Mulder Automotive

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Mulder voert in twee steden Citroën en Peugeot. (Foto: Mulder Automotive)

Dealerholding Amega Groep neemt een belang van 70 procent in Peugeot- en Citroën-dealer Mulder Automotive. Amega neemt een belang van 70 procent, de overige 30 procent blijft in handen van Kees Mulder. Dat bevestigt Amega-dga Leen de Koning aan Automotive.

Mulder heeft Peugeot- en Citroën salesvestigingen in Alblasserdam en Dordrecht en een servicevestiging in Sliedrecht. Amega voert zelf al Opel (Van Mill) in Dordrecht en Gorinchem. “Wij zijn verheugd dat we dit mooie bedrijf hebben kunnen overnemen”, zegt De Koning. “We vertegenwoordigen daarmee nu drie PSA-merken en dat is een mooie verbreding van ons merkenportfolio.”

De dagelijkse leiding blijft in handen van het zittend management, onder leiding van Tijmen Griffioen. Dga Kees Mulder blijft eveneens bij het bedrijf betrokken, meldt De Koning. “We zijn dankbaar dat we gebruik kunnen maken van zijn ervaring. Mulder Automotive is een prachtig bedrijf met een sterk team.”

Amega Groep staat op plek 7 in de Automotive Dealerholding Top 60. Dit jaar verwacht het bedrijf ruim 12 duizend nieuwe voertuigen te verkopen, dat staat in de nieuwe editie van de Top 60, die op 19 november wordt gepresenteerd tijdens het Automotive Dealerholdingseminar

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.