‘Volkswagen maakt zijn auto’s duurder’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Herbert Diess (VW) praat met Ford over mogelijke alliantie. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen wil in de kosten snijden en de verkoopprijzen van Volkswagen met circa 1 procent verhogen om zo te zorgen voor een grotere winstmarge van 6 procent tegen het jaar 2023. De prijzen van andere merken uit het concern worden niet verhoogd. Zo melden diverse media, waaronder het FD. Naar verwachting maakt Volkswagen de maatregel vandaag bekend tijdens een persconferentie.

Alliantie met Ford

Eerder deze week werd al bekend dat Volkswagen in gesprek is met Ford om auto’s te laten produceren in de fabrieken van Ford in de VS, omdat VW meer capaciteit nodig heeft in de VS. Volgens topman Herbert Diess spreken de concerns over een mogelijke alliantie tussen beide fabrikanten. Diess was afgelopen dinsdag in Washington op bezoek bij het Witte Huis, waar hij samen met Daimler en BMW sprak over de dreigende importtarieven op auto’s en auto-onderdelen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • Jack Wittebol

    Lekker belangrijk, voor mij geen volkswagen, misschien een zesde hands je ooit

‘Volkswagen maakt zijn auto’s duurder’ | Automotive Online

‘Volkswagen maakt zijn auto’s duurder’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Herbert Diess (VW) praat met Ford over mogelijke alliantie. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen wil in de kosten snijden en de verkoopprijzen van Volkswagen met circa 1 procent verhogen om zo te zorgen voor een grotere winstmarge van 6 procent tegen het jaar 2023. De prijzen van andere merken uit het concern worden niet verhoogd. Zo melden diverse media, waaronder het FD. Naar verwachting maakt Volkswagen de maatregel vandaag bekend tijdens een persconferentie.

Alliantie met Ford

Eerder deze week werd al bekend dat Volkswagen in gesprek is met Ford om auto’s te laten produceren in de fabrieken van Ford in de VS, omdat VW meer capaciteit nodig heeft in de VS. Volgens topman Herbert Diess spreken de concerns over een mogelijke alliantie tussen beide fabrikanten. Diess was afgelopen dinsdag in Washington op bezoek bij het Witte Huis, waar hij samen met Daimler en BMW sprak over de dreigende importtarieven op auto’s en auto-onderdelen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • Jack Wittebol

    Lekker belangrijk, voor mij geen volkswagen, misschien een zesde hands je ooit