VAG haalt Polo, Ibiza en Arona terug om onveilige gordels

Redactie Redactie
De ene gordel drukt de ander open. (Foto: Tekniikan Maailma)

Bij de nieuwste generatie van de VW Polo en de Seats Ibiza en Arona kan de gordel van de middelste zitplaats op de achterbank losschieten bij het nemen van een scherpe bocht. Dat constateerde het Finse autoblad Tekniikan Maailma tijdens rijtesten. Het slot van de linker gordel blijkt dat van de naastgelegen gordel los te drukken waardoor deze losschiet. De nieuwe Polo voert momenteel de ranglijst van meest verkochte modellen aan.

Volkswagen zegt in een persbericht te werken aan een oplossing en informeert de eigenaren van een Polo, Ibiza of Arona met een brief wanneer ze verwacht worden in de dealerwerkplaats voor een gratis aanpassing van de gordel. Tot die tijd adviseert de autofabrikant de middelste zitplaats en de gordel niet te gebruiken.

Volgens persbureau DPA gaat het om 219 duizend Volkswagens Polo van de nieuwste generatie en 191 duizend exemplaren van de Seats Ibiza en Arona.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.