Christiaan Dols nieuwe managing director Fiat Chrysler Nederland

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Christiaan Dols. (Foto FCA)

Dat meldt de importeur vandaag.

In zijn nieuwe rol is Dols verantwoordelijk voor de merken Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Jeep en voor Mopar, het aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen. Dols is na Alicata, Alejandro Noriega, Marcello Fantoni en Cor Baltus de vijfde algemeen directeur bij de importeur in vijf jaar tijd.

Dols en Alicata traden beiden vorig jaar in dienst bij de importeur. Dols, afkomstig van BMW/Mini Nederland, ziet volop kansen voor de importeur. “Met FCA hebben we een van de breedste portfolio’s in de automotive; we bieden in ieder segment een model.” De verkoop van Alfa Romeo en Jeep laten ook over het eerste halfjaar een stijging zien van respectievelijk 112 en 15 procent, maar de aantallen (462 om 313) zijn onvergelijkbaar met die van Fiat (6.366), dat juist een registratiedaling noteerde van 7 procent.

Dols verwacht onder andere te kunnen groeien door de samenwerking met het dealernetwerk te verbeteren. “Ik zie veel potentie, zowel in de zakelijke als particuliere markt. Om deze kansen te benutten is een goede samenwerking met het dealernetwerk essentieel.”

Alicata, die eerder leiding gaf aan de FCA-dealer in Napels, zet haar carrière verder buiten de organisatie, aldus FCA.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Rob Berrevoets

    “verwacht onder andere te kunnen groeien door de samenwerking met het dealernetwerk te verbeteren” : in 7 jr 7 nieuwe MD’s , dat geeft een vertrouwensbasis voor een visie op langere termijn waarop de dealerorganisatie kan vertrouwen ?

  • F.G.L. Van Putten

    Helemaal mee eens Rob, ik denk dat als je 25 jaar MD historie van Fiat terug kijkt het de meest instabiele importeur van NL is,een doorgangs huis op z’n italiaans!
    Arme dealers waarmee respect loos wordt omgegaan.
    Wat ex-BMW medewerkers daar inzien is mij een raadsel in Duitsland zeggen ze een carriere friedhof!

  • Schuurdeoosters Oudheusden

    Beste.
    In het kort. LAKSCHADE
    02VGR8.

    Goede jaarwisseling.

    Toon Smetsers
    Mieloe Oudheusden