Pon neemt belang in dealerholding Amega

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Linkedin Amega Groep

Amega Groep is eigenaar van twaalf dealervestigingen en voert onder andere de VAG-merken, Volvo en Opel.  Directeur Leen de Koning kocht vijf jaar geleden, samen met mededirectieleden Niels ter Brake en Kees Peels, 70 procent van de aandelen in de Groep van de Amega Holding, de holdingmaatschappij van Engel Ames.

De resterende 30 procent die Amega Holding had in Amega Groep, worden nu dus overgenomen door importeur Pon. De koop van de aandelen gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari. De Koning benadrukt dat er in de operatie niets verandert. “Er is geen effect op de koers van het bedrijf. Wij zijn verheugd dat Pon een belang neemt, dat is goed voor de continuïteit van de onderneming en helpt om verder te groeien.” Amega Groep staat achtste in de Automotive Dealerholding top 60.

De retailtak van Pon heeft een belang in meerdere van zijn dealers. In de meeste van deze gevallen verkocht Pon juist aandelen, zoals bij Century, Van den Udenhout en Wealer.

De leasetak van de Amega Holding, AA Lease, valt buiten de aandelentransactie en blijft volledig in eigendom van Amega Holding. De aandelenoverdracht is onder voorbehoud van goedkeuring door de marktautoriteiten.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Pon neemt belang in dealerholding Amega | Automotive Online

Pon neemt belang in dealerholding Amega

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Linkedin Amega Groep

Amega Groep is eigenaar van twaalf dealervestigingen en voert onder andere de VAG-merken, Volvo en Opel.  Directeur Leen de Koning kocht vijf jaar geleden, samen met mededirectieleden Niels ter Brake en Kees Peels, 70 procent van de aandelen in de Groep van de Amega Holding, de holdingmaatschappij van Engel Ames.

De resterende 30 procent die Amega Holding had in Amega Groep, worden nu dus overgenomen door importeur Pon. De koop van de aandelen gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari. De Koning benadrukt dat er in de operatie niets verandert. “Er is geen effect op de koers van het bedrijf. Wij zijn verheugd dat Pon een belang neemt, dat is goed voor de continuïteit van de onderneming en helpt om verder te groeien.” Amega Groep staat achtste in de Automotive Dealerholding top 60.

De retailtak van Pon heeft een belang in meerdere van zijn dealers. In de meeste van deze gevallen verkocht Pon juist aandelen, zoals bij Century, Van den Udenhout en Wealer.

De leasetak van de Amega Holding, AA Lease, valt buiten de aandelentransactie en blijft volledig in eigendom van Amega Holding. De aandelenoverdracht is onder voorbehoud van goedkeuring door de marktautoriteiten.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.