Van Mill (Amega) neemt Opel Centrale over

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vlnr: Jan Willem Oskam en Dianne ter Borg van Opel Centrale en Rick Kennedie van Van Mill. (Foto: Amega)

Amega-dochter Van Mill neemt per 14 februari de activiteiten over van Opel Centrale. Dat melden de bedrijven aan Automotive. Opel Centrale heeft vestigingen in Papendrecht en Sliedrecht. Ook de schadeactiviteiten worden overgenomen. Alle medewerkers gaan mee naar Van Mill.

Van Mill integreert de activiteiten in de panden van Peugeot- en Citroën-dealer Mulder Automotive, dat in Sliedrecht en Alblasserdam, vestigingen heeft. Van Mill heeft ook Opel-dealervestigingen in Dordrecht en Gorinchem. 

De overname komt voort uit de netwerkherstructurering die gaande is bij Stellantis.

Synergie

Van Mill-directeur Rick Kennedie stelt dat Van Mill zijn positie in de regio versterkt. “Opel Centrale is een begrip in de regio. Dankzij de bundeling van krachten kunnen onze bedrijven profiteren van verschillende synergievoordelen en is het mogelijk om de particuliere klanten en de zakelijke markt beter te bedienen”, aldus Kennedie. Amega staat op plek 7 in de Automotive Dealerholding Top 60. Bestel de uitgave hier.

“Door de veranderende situatie in de autobranche en de wens van Stellantis zijn dealernetwerk te stroomlijnen en anders in te richten, hebben wij recent ons toekomstperspectief opnieuw bekeken. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij was de continuïteit voor onze medewerkers en klanten”, zegt dga Dianne ter Borg, in een brief aan relaties.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Van Mill (Amega) neemt Opel Centrale over | Automotive Online

Van Mill (Amega) neemt Opel Centrale over

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vlnr: Jan Willem Oskam en Dianne ter Borg van Opel Centrale en Rick Kennedie van Van Mill. (Foto: Amega)

Amega-dochter Van Mill neemt per 14 februari de activiteiten over van Opel Centrale. Dat melden de bedrijven aan Automotive. Opel Centrale heeft vestigingen in Papendrecht en Sliedrecht. Ook de schadeactiviteiten worden overgenomen. Alle medewerkers gaan mee naar Van Mill.

Van Mill integreert de activiteiten in de panden van Peugeot- en Citroën-dealer Mulder Automotive, dat in Sliedrecht en Alblasserdam, vestigingen heeft. Van Mill heeft ook Opel-dealervestigingen in Dordrecht en Gorinchem. 

De overname komt voort uit de netwerkherstructurering die gaande is bij Stellantis.

Synergie

Van Mill-directeur Rick Kennedie stelt dat Van Mill zijn positie in de regio versterkt. “Opel Centrale is een begrip in de regio. Dankzij de bundeling van krachten kunnen onze bedrijven profiteren van verschillende synergievoordelen en is het mogelijk om de particuliere klanten en de zakelijke markt beter te bedienen”, aldus Kennedie. Amega staat op plek 7 in de Automotive Dealerholding Top 60. Bestel de uitgave hier.

“Door de veranderende situatie in de autobranche en de wens van Stellantis zijn dealernetwerk te stroomlijnen en anders in te richten, hebben wij recent ons toekomstperspectief opnieuw bekeken. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij was de continuïteit voor onze medewerkers en klanten”, zegt dga Dianne ter Borg, in een brief aan relaties.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.