Toyota start verkoop waterstofauto Mirai

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werkplaatsen van Toyota-dealers worden vooralsnog niet aangespast om aan de Mirai te kunnen werken. Alle werkzaamheden aan de auto`s worden door de importeur in Raamsdonksveer opgepakt. “Mochten ze er daar niet uitkomen, kunnen ze altijd nog een beroep doen op het Europese hoofdkantoor in Brussel”, aldus Louwman & Parqui-directeur Pieter van der Velden.

Ondanks dat de Mirai officieel vanaf vandaag besteld kan worden, zijn er al twee exemplaren in Nederland in gebruik; onder meer bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, als dienstauto van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Tanken
Toyota sprak tijdens het evenement de hoop uit dat de overheid zoals beloofd meer waterstoftankstations gaat plaatsen in Nederland. In 2020 zouden er twintig stations moeten zijn. Eerder stelde Toyota meer tankstations als voorwaarde om de Mirai uberhaupt te gaan verkopen in Nederland. Volgens Van der Velden heeft de importeur zich bedacht omdat er veel vraag naar de Mirai is vanuit Nederland.

Van der Velden sluit niet uit dat Toyota zelf ook een tankstation gaat plaatsen. Dit zou dan op het eigen terrein in Raamsdonksveer zijn.

Vandaag werd ook de nieuwe Toyota Prius Plug-in gelanceerd. Deze is vanaf eind 2016 leverbaar en komt daarmee nog in aanmerking voor het 15 procent bijtellingtarief.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Toyota start verkoop waterstofauto Mirai | Automotive Online

Toyota start verkoop waterstofauto Mirai

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werkplaatsen van Toyota-dealers worden vooralsnog niet aangespast om aan de Mirai te kunnen werken. Alle werkzaamheden aan de auto`s worden door de importeur in Raamsdonksveer opgepakt. “Mochten ze er daar niet uitkomen, kunnen ze altijd nog een beroep doen op het Europese hoofdkantoor in Brussel”, aldus Louwman & Parqui-directeur Pieter van der Velden.

Ondanks dat de Mirai officieel vanaf vandaag besteld kan worden, zijn er al twee exemplaren in Nederland in gebruik; onder meer bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, als dienstauto van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Tanken
Toyota sprak tijdens het evenement de hoop uit dat de overheid zoals beloofd meer waterstoftankstations gaat plaatsen in Nederland. In 2020 zouden er twintig stations moeten zijn. Eerder stelde Toyota meer tankstations als voorwaarde om de Mirai uberhaupt te gaan verkopen in Nederland. Volgens Van der Velden heeft de importeur zich bedacht omdat er veel vraag naar de Mirai is vanuit Nederland.

Van der Velden sluit niet uit dat Toyota zelf ook een tankstation gaat plaatsen. Dit zou dan op het eigen terrein in Raamsdonksveer zijn.

Vandaag werd ook de nieuwe Toyota Prius Plug-in gelanceerd. Deze is vanaf eind 2016 leverbaar en komt daarmee nog in aanmerking voor het 15 procent bijtellingtarief.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.