‘RAI Vereniging springt in gat dat politiek laat vallen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat zegt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck in een interview met Automotive. 

“De overheid beperkt zich tot het stellen van randvoorwaarden en het creëren van draagvlak en gaat de initiatieven die ontstaan laten uitvoeren door draagvlak te zoeken bij betrokken partijen zoals RAI Vereniging.”

Nieuwjaarsborrel
Van Eijck, die vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van RAI Vereniging de aanwezigen vertelde dat de branchevereniging dit jaar minder op voertuigniveau kijkt maar meer naar grotere thema`s als duurzaamheid, is dit voorjaar gastheer van een Europese bijeenkomst over mobiliteit. 

Van Eijck wil namelijk een grotere rol spelen in Europa. Eind 2015, nog voor de milieutop in Parijs, schreef Van Eijck namens RAI Vereniging een opmerkelijke brief aan de EU met een kopie aan de branchevereniging voor Europese autofabrikanten, Acea. Een brief die veel stof deed opwaaien. “Ik vind het raar dat de Acea met Brussel praat over Europese regelgeving in 27 landen en wij niet. Terwijl we als nationale importeurs- en industrievertegenwoordigers toch met lokale implementatie te maken krijgen.”

Abonnees kunnen het volledige interview met Steven van Eijck hier lezen.