Stern en Pouw voegen Mercedes-activiteiten samen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stern heeft 12 Mercedes-dealervestigingen, Pouw heeft alleen de voormalige Stemerdink-vestiging in Veenendaal. Stern wordt dan ook meerderheidsaandeelhouder.

Het bedrijf gaat verder als Stern Auto. Rond Veenendaal / Ede wordt het aantal vestigingen (nu zijn dat er drie) gereduceerd. De Pouw-vestiging in Veenendaal wordt de basisvestiging. De activiteiten van de Fiat-groep worden er gestaakt, meldt Stern.

De nieuwe combinatie heeft een marktaandeel van rond de 20%. 
 
Herstructurering
De fusie komt voort uit de herstructureringsplannen van importeur Mercedes. Stern en Pouw gaan daar verder niet op in, maar duidelijk is dat de importeur geen ruimte zag de bestaande indeling te handhaven in de regio.

De herstructurering leidde onlangs in Eindhoven tot onrust. Dealerholding EMA, dat geen nieuw salescontract krijgt in Eindhoven, heeft een kort geding aangespannen tegen de importeur. Dat kort geding dient later deze maand.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stern en Pouw voegen Mercedes-activiteiten samen | Automotive Online

Stern en Pouw voegen Mercedes-activiteiten samen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stern heeft 12 Mercedes-dealervestigingen, Pouw heeft alleen de voormalige Stemerdink-vestiging in Veenendaal. Stern wordt dan ook meerderheidsaandeelhouder.

Het bedrijf gaat verder als Stern Auto. Rond Veenendaal / Ede wordt het aantal vestigingen (nu zijn dat er drie) gereduceerd. De Pouw-vestiging in Veenendaal wordt de basisvestiging. De activiteiten van de Fiat-groep worden er gestaakt, meldt Stern.

De nieuwe combinatie heeft een marktaandeel van rond de 20%. 
 
Herstructurering
De fusie komt voort uit de herstructureringsplannen van importeur Mercedes. Stern en Pouw gaan daar verder niet op in, maar duidelijk is dat de importeur geen ruimte zag de bestaande indeling te handhaven in de regio.

De herstructurering leidde onlangs in Eindhoven tot onrust. Dealerholding EMA, dat geen nieuw salescontract krijgt in Eindhoven, heeft een kort geding aangespannen tegen de importeur. Dat kort geding dient later deze maand.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.