Universeel mag geen gekentekende 0 km-Renaults verkopen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Renault Nederland spande een zaak aan tegen Van den Brink omdat het nieuwe Renaults zou verkopen. Die auto`s betrok het bij Renault-dealers. Renault beschuldigde Van den Brink van oneerlijke concurrentie, omdat het bedrijf concurreert met dealers die aan alles eisen van Renault moet voldoen.

De Hoge Raad oordeelde al eerder in de zaak Alfa Romeo vs Multicar dat dit in strijd is met de wet. Overigens was ook toen Walter van Overbeek van Houthoff Buruma de advocaat van de importeur.

Geen nieuwe auto`s
Van den Brink stelt echter dat het geen nieuwe, maar al geregistreerde auto`s betrof. Occasions dus. Volgens het bedrijf mag iedereen vrijelijk in occasions handelen en ze verkopen. 

De rechtbank stelde Renault in het gelijk omdat Van den Brink de auto`s als nieuw aanprijst op zijn eigen site. Ook stelt de rechtbank dat de auto`s nog als nieuw moeten worden gezien: “Een voertuig is niet meer als nieuw aan te merken indien het op zodanige wijze is gebruikt dat daaraan een economische minderwaarde moet worden toegekend vanwege achteruitgang door gebruik en/of slijtage. Dat kan van de door Van den Brink aangeboden voertuigen niet worden gezegd.”

Lees hier het vonnis.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.