Staatssecretaris wil nieuwe zuinigheidstest auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mansveld reageert hiermee op een onderzoek van Travelcard, waaruit zou blijken dat nieuwe auto`s in de praktijk ruim 35 procent meer brandstof verbruiken dan volgens fabrieksopgaaf. De fiscale stimulans op zuinige auto`s wordt gebaseerd op het brandstofverbruik volgens fabrieksopgaaf.

Nu blijkt dat het werkelijk gebruik exorbitant hoger ligt, zou er volgens de staatssecretaris gekeken moeten worden naar een andere meetmethode. Ze zegt tegenover ANP dat het probleem ook in `Brussel` is aangekaart. Ook de RAI Vereniging, de belangenorganisatie van auto-importeurs, is voor een nieuwe Europese test om het brandstofverbruik van auto`s te meten.

Saillant is dat Travelcard dit onderzoek al enkele jaren uitvoert, met elk jaar hetzelfde resultaat – en dezelfde verontwaardiging daarna.