Stern reorganiseert Opel/Fiat-cluster (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beide merken vallen in Stern-cluster 2. “Dit cluster willen we nieuw elan geven. De prestaties zijn al jaren niet optimaal”, aldus Henk van der Kwast, bestuursvoorzitter van Stern. “Daarnaast gaan we meer en meer vestigingen samenvoegen.”

Stern sluit nog dit jaar de twee Opel- en Chevrolet-dealervestigingen (Merel Auto) in Amsterdam. Het bedrijf blijft boven het Noordzeekanaal wel actief met Merel. Stern concentreert daar de activiteiten in de vestigingen in Alkmaar en Wormerveer. Van de overige zeven vestigingen worden er een aantal omgebouwd tot Sternpoint.

Opel Nederland is in gesprek met Theo van Kouwen over de invulling van het dealerschap in Amsterdam, dat laat Karl Howkins, directeur van Opel Nederland weten aan Automotive. Gisteren meldde hij al een verdere sanering van het netwerk te voorzien.

Fiat
Ook het Fiat-cluster (Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Jeep) van Stern wordt gereorganiseerd. Verschillende van de zes Falco-vestigingen (Fiat en Fiat Professional) worden in overleg met de importeur samengevoegd en ondergebracht bij Vireo, dat Alfa Romeo, Lancia en Jeep voert. De naam Falco verdwijnt. “We hebben na de doorstart van Sam van Lingen veel progressie gemaakt met Vireo. Vireo is de sterkste naam en daarom handhaven we die”, legt Van der Kwast uit.

Tot slot wordt ook het it-marketingbedrijf Sternpixel ontmanteld en ondergebracht bij andere werkmaatschappijen.

Van der Kwast: “De slechte economische vooruitzichten hebben bijgedragen aan het besluit om nu snel in te grijpen.” Hij benadrukt dat alles in goed overleg is gegaan met de respectievelijke importeurs. 

Stern heeft voor de totale reorganisatie een bedrag van 4 miljoen euro gereserveerd. Over de personele gevolgen doet het bedrijf geen uitspraken. Wel zegt Stern aan alle met de banken overeengekomen convenanten te blijven voldoen.

Eerder dit jaar saneerde Stern na de aankoop van Ford Amsterdam al zijn Ford-divisie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stern reorganiseert Opel/Fiat-cluster (update) | Automotive Online

Stern reorganiseert Opel/Fiat-cluster (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beide merken vallen in Stern-cluster 2. “Dit cluster willen we nieuw elan geven. De prestaties zijn al jaren niet optimaal”, aldus Henk van der Kwast, bestuursvoorzitter van Stern. “Daarnaast gaan we meer en meer vestigingen samenvoegen.”

Stern sluit nog dit jaar de twee Opel- en Chevrolet-dealervestigingen (Merel Auto) in Amsterdam. Het bedrijf blijft boven het Noordzeekanaal wel actief met Merel. Stern concentreert daar de activiteiten in de vestigingen in Alkmaar en Wormerveer. Van de overige zeven vestigingen worden er een aantal omgebouwd tot Sternpoint.

Opel Nederland is in gesprek met Theo van Kouwen over de invulling van het dealerschap in Amsterdam, dat laat Karl Howkins, directeur van Opel Nederland weten aan Automotive. Gisteren meldde hij al een verdere sanering van het netwerk te voorzien.

Fiat
Ook het Fiat-cluster (Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Jeep) van Stern wordt gereorganiseerd. Verschillende van de zes Falco-vestigingen (Fiat en Fiat Professional) worden in overleg met de importeur samengevoegd en ondergebracht bij Vireo, dat Alfa Romeo, Lancia en Jeep voert. De naam Falco verdwijnt. “We hebben na de doorstart van Sam van Lingen veel progressie gemaakt met Vireo. Vireo is de sterkste naam en daarom handhaven we die”, legt Van der Kwast uit.

Tot slot wordt ook het it-marketingbedrijf Sternpixel ontmanteld en ondergebracht bij andere werkmaatschappijen.

Van der Kwast: “De slechte economische vooruitzichten hebben bijgedragen aan het besluit om nu snel in te grijpen.” Hij benadrukt dat alles in goed overleg is gegaan met de respectievelijke importeurs. 

Stern heeft voor de totale reorganisatie een bedrag van 4 miljoen euro gereserveerd. Over de personele gevolgen doet het bedrijf geen uitspraken. Wel zegt Stern aan alle met de banken overeengekomen convenanten te blijven voldoen.

Eerder dit jaar saneerde Stern na de aankoop van Ford Amsterdam al zijn Ford-divisie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.