Kia Picanto meest waardevast, Cadillac BLS minst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autotelex heeft een restwaardeberekening gemaakt op basis van auto`s met een leeftijd van drie jaar, benzine-uitvoering en een gemiddelde kilometerstand (dat verschilt wel per segment).

De topdrie heeft na drie jaar nog een restwaarde van tussen de 69 en 70%. Bij de Cadillac BLS is de restwaarde 41,8%. Zuinige kleine auto`s doen het over het algemeen goed in de lijst. Grote benzineslurpers slecht.

“De Kia Picanto is de nieuwe standaard in het A-segment”, zegt Joost Klaren van Autotelex. Klaren verwacht dat steeds minder auto`s een hele lage restwaarde gaan hebben in de komende jaren. “Je ziet door de toenemende CO2-belasting steeds meer uitvoeringen of zelfs modelreeksen van de prijslijsten verdwijnen.” Opvallend is dat Citroën en Peugeot als enige Europese merken beide twee keer voorkomen in de lijst met minst waardevaste modellen.  Bekijk de volledige Restwaarde-index in de rubriek Feiten & cijfers. 

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Kia Picanto meest waardevast, Cadillac BLS minst | Automotive Online

Kia Picanto meest waardevast, Cadillac BLS minst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autotelex heeft een restwaardeberekening gemaakt op basis van auto`s met een leeftijd van drie jaar, benzine-uitvoering en een gemiddelde kilometerstand (dat verschilt wel per segment).

De topdrie heeft na drie jaar nog een restwaarde van tussen de 69 en 70%. Bij de Cadillac BLS is de restwaarde 41,8%. Zuinige kleine auto`s doen het over het algemeen goed in de lijst. Grote benzineslurpers slecht.

“De Kia Picanto is de nieuwe standaard in het A-segment”, zegt Joost Klaren van Autotelex. Klaren verwacht dat steeds minder auto`s een hele lage restwaarde gaan hebben in de komende jaren. “Je ziet door de toenemende CO2-belasting steeds meer uitvoeringen of zelfs modelreeksen van de prijslijsten verdwijnen.” Opvallend is dat Citroën en Peugeot als enige Europese merken beide twee keer voorkomen in de lijst met minst waardevaste modellen.  Bekijk de volledige Restwaarde-index in de rubriek Feiten & cijfers. 

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.