VKV neemt Infiniti over van Autobinck (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autobinck begon in 2008 met Infiniti, maar wist het merk nooit echt van de grond te krijgen in Nederland. Eerder sloot het om deze reden al de vestiging in Rotterdam

Fleetsales
VKV-dga Chris Visscher beaamt dat Autobinck nooit een succes heeft kunnen maken van Infiniti. Hij ziet voor VKV echter volop kansen. “Autobinck had de pech dat de economie instortte toen ze met het merk begonnen. En daarbij had Infiniti nog niet de modellen die zakelijk gezien gevraagd werden. Die hebben ze nu wel en er komt nog veel meer.”

Volgens Visscher is zijn organisatie klaar om het merk te integreren. “Onze fleetsales-medewerkers krijgen nu een premium-merk in hun portefeuille. Dat hebben ze niet eerder gehad, terwijl de vraag er wel was.”

Het bedrijf wil dit jaar drie Infiniti-vestigingen openen. Veel wil Visscher daar nog niet over zeggen. “We zijn nog in gesprek.” Hij sluit niet uit dat de nieuwe onderkomens gecombineerd worden met de huidige dealerpanden. “Maar het krijgt sowieso de uitstraling die hoort bij het merk.”

VKV heeft 14 dealervestigingen en verkoopt van daaruit Renault, Nissan (de moeder van Infiniti) en Dacia. 

Niet gewerkt
Infiniti-directeur Niek Hertsenberg denkt dat de overname door VKV het beste is voor alle partijen. “VKV heeft een organisatie die beter aansluit op wat Infiniti nodig heeft op de Nederlandse markt. Zij hebben een groot klantenbestand en fleetsalesteam.”

Volgens Hertsenberg heeft de combinatie Autobinck en Infiniti in Nederland niet gewerkt. “Nederland was een moeilijke markt. Mede daarom hebben wij actief gezocht naar een partij die voor een betere aansluiting kan zorgen. Maar wij blijven wel importeur voor Tsjechië. Daar hebben we een gezonde business.” 

De medewerkers van Autobinck gaan in principe allemaal mee naar de nieuwe eigenaar. Maar de toekomst van Hertsenberg ligt in principe binnen moederbedrijf Autobinck. “Voorlopig gaan we eerst Infiniti op een goede manier overdragen.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.