Louwman gaat aftersales Daihatsu doen (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Louwman wordt ook importeur voor België. In Duitsland stopt Daihatsu eveneens. Daar neemt dealerholding Emil Frei het importschap over.

Louwman gaat Daihatsu vanuit een aparte business unit met eigen mensen aansturen. Het gaat niet alleen om het voorzien in de benodigde onderdelen, maar ook om garantieafhandeling en technische ondersteuning.

Alle huidige Daihatsu dealers krijgen een nieuw After Sales dealercontract aangeboden door de Louwman Groep. De aftersales activiteiten zullen worden voortgezet zolang er vraag is vanuit de consument.

Pijnlijk
Voor de medewerkers van Daihatsu Nederland kwam de mededeling toch nog hard aan, zegt directeur Eric Prent. “Ze voelden het wel aankomen, maar dat Louwman het overneemt, vonden ze toch verrassend.”

Er werken nu nog 15 mensen bij de importeur, die zitten vanaf april volgend jaar zonder werk. Daihatsu stopt na januari 2013 met de verkoop van nieuwe modellen in Europa, maar Daihatsu Nederland gaat dan nog een paar maanden door.

Prent: “Voor ons is het zuur dat alle inspanningen die wij gepleegd hebben om onze kwaliteit te optimaliseren, niet geresulteerd hebben in een contract. Maar ik snap de fabrikant wel. Bij ons zijn veel mensen toch bezig zich te oriënteren op hun toekomst. Als deze mensen vertrekken, kan de kwaliteit onder druk komen te staan. Louwman kan wel de zekerheid bieden van een stabiele organisatie.”

In het komende jaar wordt alle kennis van de processen en systemen overgedragen aan Louwman.
 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.