‘Grote reorganisatie Mercedes-netwerk is onzin’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Telegraaf beweert op basis van een anonieme bron dat morgen bekendgemaakt wordt dat er 30 tot 40 verkooppunten gesloten gaan worden. Dit omdat de verkoopaantallen per vestiging te laag zouden zijn.

Richard Varvaet, voorzitter van de Mercedes-Benz dealervereniging, noemt de berichtgeving onzin. “Er is geen sprake van een dergelijke grote reorganisatie. Natuurlijk bekijkt ook Mercedes continu hoe het netwerk aangepast kan worden, maar dan heb je het over enkele vestigingen die eventueel zouden sluiten.”

Vervaet stelt dat de genoemde 30 tot 40 vestigingen in de afgelopen jaren al gesloten zijn. Tussen 2005 en 2010 nam het aantal salesoutlets af van 107 naar 60. Mercedes heeft in Nederland 18 contractpartners.

Ook meldt de Telegraaf dat alle dealercontracten worden opgezegd. Daarover wilde de importeur begin juni nog geen uitsluitsel geven aan Automotive. In het kader van het aflopen van de BER hebben een groot aantal merken besloten de dealercontracten op te zeggen. “Iedere fabrikant is bezig met nieuwe contracten, Mercedes ook”, aldus Vervaet.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.