Autobrief: branche positief, natuurclub boos

Redactie Redactie
• Laatste update:

Teleurstellend vinden Bovag en RAI de korte termijn focus. “Bovag en RAI Vereniging menen dat het noodzakelijk is om een integrale visie op autobelastingen te formuleren, zodat consument en branche ook voor de langere termijn weten waar ze aan toe zijn”, aldus de organisaties in een verklaring.

Natuur&Milieu: ontevreden
De stichting Natuur&Milieu is zeer ontevreden over het voorstel van staatssecretaris Weekers. “Onzuinige auto’s worden door de plannen duizenden euro’s goedkoper. Hierdoor groeit de verkoop van zeer onzuinige auto’s van 0% naar 10% en halveert de verkoop van zeer zuinige auto’s”, zegt Maarten van Biezen van Natuur & Milieu.
“De vergroening van het wagenpark wordt hierdoor om zeep geholpen”, aldus Van Biezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.