Ex-dealer legt beslag bij Renault

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beide partijen gingen in 2003 tegen de zin van Udo – die bedrijven had in Waalwijk en Zaltbommel – uit elkaar: de dealer stelde dat er ongeoorloofde dingen waren gebeurd om hem te dwingen zijn dealerschap te beëindigen. Sindsdien levert Udo een juridisch gevecht met zijn voormalige importeur: zo ligt er bij de rechter een claim voor een schadevergoeding die kan oplopen tot acht miljoen. Bovendien stelde Udo algemeen directeur Jacques Daniël en commercieel directeur Martin Hegeman in privé aansprakelijk vanwege willekeurig bestuurlijk handelen. Udo is een ‘goede bekende’ van de Renault-juristen. In 2003 bond hij de strijd aan met RCI, de financieringsmaatschappij van Renault, omdat hij vond dat RCI dealers te veel rente in rekening had gebracht. RCI reageerde daarop door bij dertig dealers ‘correcties uit te voeren’.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.