FNV boos op Spyker-top

Redactie Redactie
• Laatste update:

Spyker maakte vorige maand bekend dat er 45 van de 135 banen in Nederland verdwijnen.

"Er was geen geld voor een fatsoenlijk sociaal plan voor de mensen die ontslagen worden en dan, als er met veel pijn en moeite een sociaal plan op tafel ligt, komt Saab uit de hoge hoed", stelt Römer. "Ik snap wel dat Antonov, de belangrijkste aandeelhouder, Spyker gebruikt als middel om mee te kunnen dingen naar Saab en dat dit helemaal losstaat van de zwaar verlieslatende operatie. Maar dat de mensen die met een fooitje afgescheept worden zich bedrogen voelen, kunnen wij ons goed voorstellen. En eventuele volgende onderhandelingen worden er niet makkelijker op." Bij Spyker is niemand bereikbaar voor commentaar.

Herplaatsen
Mede omdat een goed sociaal plan ontbrak, hebben de bonden, Spyker Cars en het metaalscholingsfonds OOMT een plan opgesteld om boventallige werknemers van Spyker binnen de sector metaal te herplaatsen. De partijen hebben afgesproken alle metaalwerkgevers in Flevoland en omgeving te benaderen. Er wordt onder andere gevraagd of er vacatures zijn en of werkgevers suggesties hebben om deze werknemers te behouden. "De boventalligen zijn merendeels jonge, gedreven en betrokken werknemers, die gewend zijn om goede inzet te leveren", aldus Römer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

FNV boos op Spyker-top | Automotive Online

FNV boos op Spyker-top

Redactie Redactie
• Laatste update:

Spyker maakte vorige maand bekend dat er 45 van de 135 banen in Nederland verdwijnen.

"Er was geen geld voor een fatsoenlijk sociaal plan voor de mensen die ontslagen worden en dan, als er met veel pijn en moeite een sociaal plan op tafel ligt, komt Saab uit de hoge hoed", stelt Römer. "Ik snap wel dat Antonov, de belangrijkste aandeelhouder, Spyker gebruikt als middel om mee te kunnen dingen naar Saab en dat dit helemaal losstaat van de zwaar verlieslatende operatie. Maar dat de mensen die met een fooitje afgescheept worden zich bedrogen voelen, kunnen wij ons goed voorstellen. En eventuele volgende onderhandelingen worden er niet makkelijker op." Bij Spyker is niemand bereikbaar voor commentaar.

Herplaatsen
Mede omdat een goed sociaal plan ontbrak, hebben de bonden, Spyker Cars en het metaalscholingsfonds OOMT een plan opgesteld om boventallige werknemers van Spyker binnen de sector metaal te herplaatsen. De partijen hebben afgesproken alle metaalwerkgevers in Flevoland en omgeving te benaderen. Er wordt onder andere gevraagd of er vacatures zijn en of werkgevers suggesties hebben om deze werknemers te behouden. "De boventalligen zijn merendeels jonge, gedreven en betrokken werknemers, die gewend zijn om goede inzet te leveren", aldus Römer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.