Carver gaat in productie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Carver verwacht in Straatsburg volgend jaar tussen de vijfhonderd en duizend exemplaren te produceren Het voertuig is een project van de familie Van den Brink in Dordrecht, die een aantal aan de autosector gerelateerde bedrijven bestiert.

De Carver is een compact driewielig voertuig voor twee personen waarvan de twee achterwielen altijd aan de grond blijven. Hij weegt 670 kilogram en heeft een krachtbron van 68 pk. De gestroomlijnde carrosserie en het voorwiel kantelen als het voertuig door de bocht gaat. Hierdoor werken geen zijwaartse krachten op de bestuurder en de eventuele passagier.

De Carver I zal in ons land 39.950 euro gaan kosten (inclusief bpm en btw). Fiscaal gezien wordt het voertuig als motorfiets belast. De Carver II moet in Nederland onder de 20.000 euro blijven. Blomsma zegt dat inmiddels ook gesprekken plaats vinden met een aantal investeerders voor deelneming in Carver, onder wie zich een sjeik uit Dubai zou bevinden. Deze sjeik wil zelf de productie en de distributie van de Carver in het Midden Oosten ter hand nemen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Carver gaat in productie | Automotive Online

Carver gaat in productie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Carver verwacht in Straatsburg volgend jaar tussen de vijfhonderd en duizend exemplaren te produceren Het voertuig is een project van de familie Van den Brink in Dordrecht, die een aantal aan de autosector gerelateerde bedrijven bestiert.

De Carver is een compact driewielig voertuig voor twee personen waarvan de twee achterwielen altijd aan de grond blijven. Hij weegt 670 kilogram en heeft een krachtbron van 68 pk. De gestroomlijnde carrosserie en het voorwiel kantelen als het voertuig door de bocht gaat. Hierdoor werken geen zijwaartse krachten op de bestuurder en de eventuele passagier.

De Carver I zal in ons land 39.950 euro gaan kosten (inclusief bpm en btw). Fiscaal gezien wordt het voertuig als motorfiets belast. De Carver II moet in Nederland onder de 20.000 euro blijven. Blomsma zegt dat inmiddels ook gesprekken plaats vinden met een aantal investeerders voor deelneming in Carver, onder wie zich een sjeik uit Dubai zou bevinden. Deze sjeik wil zelf de productie en de distributie van de Carver in het Midden Oosten ter hand nemen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.