Prognose ING: 483 duizend nieuwe auto´s in 2009

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de sectoranalyse van het brancheteam.
ING gaat er vanuit dat er in het vierde kwartaal van 2008 12% minder auto´s worden verkocht dan in het vierde kwartaal van 2007. “Op basis van de verslechterde economische omstandigheden valt te verwachten dat in de rest van 2008 en in 2009 ook de consument minder omvangrijke duurzame goederen zal kopen”, schrijft de bank. Een andere factor is dat zowel de particuliere als zakelijke klant langer in een auto blijft doorrijden; dit blijkt uit de toenemende gemiddelde leeftijd van het wagenpark en uit de stijgende gemiddelde duur van leasecontracten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.