Nissan bouwt klein Chrysler-model

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het model, dat een eigen Chrysler design krijgt, moet bijdragen aan de reductie van het gemiddelde co2 emissie van het concern in Europa. Op dit moment ligt die waarde op ongeveer 180 gram per kilometer, 20 gram meer dan het totale gemiddelde van in Europa geproduceerde merken en modellen. Maar de kleine Chrysler voor het zogenaamde B-segment moet ook meehelpen Chrysler’s positie in Europa te behouden en waar mogelijk versterken.
Vorig jaar verkocht Chrysler in Europa 119.693 auto’s. Afgaande op de 55.306 verkochte Chryslers, Dodges en Jeeps gedurende de eerste zes maanden van 2009 zal het totaal dit jaar op ongeveer 110 duizend uitkomen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.