Autofabrikanten moeten technische info prijsgeven

Redactie Redactie
• Laatste update:

En dat is in strijd met de concurrentiewetgeving.
Het afschermen van de informatie leidt tot te hoge consumentenprijzen voor reparaties: uit het EC-onderzoek blijkt dat de prijzen voor een onderhoudsbeurt in Duitsland gemiddeld 16% hoger zijn bij de dealer, in Groot-Brittannië rekent een dealer soms zelfs 120% meer. De uitspraak geldt tot mei 2010: dan gaat de vehicle emissions regulation in, waarin staat dat fabrikanten volgens een gestandaardiseerd format alle technische informatie toegankelijk moeten maken. De boete op het niet naleven van de Europese regels kan oplopen tot 10% van de totale bedrijfsomzet. Door toezeggingen te doen, ontlopen de genoemde fabrikanten deze boete nu.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.