NS, Snapp Car en Uber dagen Amsterdammers uit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Als alternatief kunnen de deelnemers in de week van 15 tot 22 september gebruik maken van de diensten van Uber, het deelautoconcept Snapp Car, het openbaar vervoer via de NS Business Card, Green Wheels of de OV-fiets. Meer dan dan tweederde van de Amsterdammers (68 procent) beschouwt mobiliteitsapps als Uber en Snapp Car als een goed alternatief voor de eigen auto. Zo blijkt uit internationaal onderzoek van ORB dat in opdracht van Uber onder duizend inwoners van Amsterdam is uitgevoerd.

Keuze

“De manier waarop we ons door steden verplaatsen is aan het veranderen en Amsterdam gaat daarin mee”, zegt Thijs Emondts, general manager Uber Nederland. “We zien en horen dat steeds meer inwoners openstaan voor een toekomst zonder eigen auto. Het gebruik van apps, zoals Uber, in combinatie met openbaar vervoer, verbetert de luchtkwaliteit, vermindert verkeerscongestie en geeft ruimte terug aan de stad doordat er minder parkeerplekken nodig zijn.”

“We willen mensen helpen om vrij te reizen op de manier die op dat moment het beste bij ze past”, zegt Roger van Boxtel, president-directeur van de NS. “Het idee dat mensen kiezen voor óf de auto óf de trein is achterhaald. Met de NS Business Card heb je keuze uit de trein, bus, metro, Greenwheels en OV-fiets.”

Aan het einde van de week wordt de deelnemers gevraagd om hun ervaringen te delen in een focusgroep.

Emondts is een van de keynote sprekers op Automotive Inspiration Day.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.