Smart Car Monitor: My Wheels als beste autodeler beoordeeld

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
My Wheels krijgt een 8,1 van de gebruikers van deelauto's. (Foto: My Wheels)

Consumenten zijn over het algemeen erg tevreden over deelauto’s en geven de aanbieders een rapportcijfer tussen de 7,3 en 8,1. Van de vijf grote deelauto-aanbieders krijgt My Wheels het hoogste cijfer, een 8,1, gevolgd door Green Wheels (7,7), Snapp Car (7,6), Connect Car (7,6) en Stapp In (7,3). Dat blijkt uit de Smart Car Monitor van onderzoeksbureau Multiscope. Afgelopen najaar maakte het onderzoeksbureau nog bekend dat private lease voor veel mensen een serieuze financieringsoptie is als ze een auto willen aanschaffen. 

1 Miljoen

Eind vorig jaar maakten zo’n 730 duizend Nederlanders gebruik van een deelauto. Volgens Multiscope zullen er de komende vijf jaar maximaal 1 miljoen gebruikers bij komen. 11 Procent van de respondenten zegt van plan te zijn deelauto’s te gaan gebruiken, waarvan 69 procent zegt dat dit jaar te willen doen. Uit het onderzoek blijkt dat aanhangers van linkse partijen, zoals Groen Links en SP, meer interesse tonen voor deelauto’s.

Geen gedoe

Voor een kwart van de deelauto-gebruikers is ‘vermindering van gedoe’ een belangrijke reden om een deelauto te gebruiken. Je hoeft de auto niet schoon te maken en hebt geen zorgen over onderhoud bijvoorbeeld. Daarnaast ziet 24 procent de positieve invloed op het milieu en 23 procent maakt er gebruik van vanwege kostenbesparing. Jongeren en hoogopgeleiden maken vaker gebruik van een deelauto dan laagopgeleiden en 35-plussers, zo meldt het onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 6 duizend respondenten, ouder dan 18 jaar en in bezit van een rijbewijs. De rapportcijfers zijn gegeven door de respondenten die het afgelopen jaar één of meerdere keren gebruik hebben gemaakt van deelauto’s. In dit geval ging dat om 203 mensen.

Persbericht - Motivatie gebruik deelauto (002).png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Smart Car Monitor: My Wheels als beste autodeler beoordeeld | Automotive Online

Smart Car Monitor: My Wheels als beste autodeler beoordeeld

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
My Wheels krijgt een 8,1 van de gebruikers van deelauto's. (Foto: My Wheels)

Consumenten zijn over het algemeen erg tevreden over deelauto’s en geven de aanbieders een rapportcijfer tussen de 7,3 en 8,1. Van de vijf grote deelauto-aanbieders krijgt My Wheels het hoogste cijfer, een 8,1, gevolgd door Green Wheels (7,7), Snapp Car (7,6), Connect Car (7,6) en Stapp In (7,3). Dat blijkt uit de Smart Car Monitor van onderzoeksbureau Multiscope. Afgelopen najaar maakte het onderzoeksbureau nog bekend dat private lease voor veel mensen een serieuze financieringsoptie is als ze een auto willen aanschaffen. 

1 Miljoen

Eind vorig jaar maakten zo’n 730 duizend Nederlanders gebruik van een deelauto. Volgens Multiscope zullen er de komende vijf jaar maximaal 1 miljoen gebruikers bij komen. 11 Procent van de respondenten zegt van plan te zijn deelauto’s te gaan gebruiken, waarvan 69 procent zegt dat dit jaar te willen doen. Uit het onderzoek blijkt dat aanhangers van linkse partijen, zoals Groen Links en SP, meer interesse tonen voor deelauto’s.

Geen gedoe

Voor een kwart van de deelauto-gebruikers is ‘vermindering van gedoe’ een belangrijke reden om een deelauto te gebruiken. Je hoeft de auto niet schoon te maken en hebt geen zorgen over onderhoud bijvoorbeeld. Daarnaast ziet 24 procent de positieve invloed op het milieu en 23 procent maakt er gebruik van vanwege kostenbesparing. Jongeren en hoogopgeleiden maken vaker gebruik van een deelauto dan laagopgeleiden en 35-plussers, zo meldt het onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 6 duizend respondenten, ouder dan 18 jaar en in bezit van een rijbewijs. De rapportcijfers zijn gegeven door de respondenten die het afgelopen jaar één of meerdere keren gebruik hebben gemaakt van deelauto’s. In dit geval ging dat om 203 mensen.

Persbericht - Motivatie gebruik deelauto (002).png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.