Jeremy Clarkson strijkt ruim 16 miljoen op van Top Gear

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Theodoor van Es

  Wat de BBC zegt klopt technisch wel, maar feit is dat Bedder 6 natuurlijk gewoon een slimme truuk was die door de BBC, Clarkson en zijn producer is uitgehaald om hem te kunnen behouden voor de show tegen een sociaal acceptabel salaris. Door de internationale uitzendrechten, de dvd verkoop en de live shows buiten de BBC te plaatsen in een aparte Ltd en Clarkson daar aandeelhouder in te maken kon hij fors meeprofiteren van de opbrengsten van de show, voor bedragen die zijn officiele salaris vele malen overstegen. Op deze manier voldeed de BBC aan de sociale druk om geen megasalari te betalen, terwijl ze hem toch kon behouden en daarmee het uiterst waardevolle Top Gear merk.

  In werkelijkheid is de Britse belastingbetaler natuurlijk gewoon miljoenen aan internationale opbrengsten van het aan de staat behorende Top Gear merk door de neus geboord. Miljoenen die nu op de rekeningen van Clarkson en zijn producer staan.

 • Pieter

  Beste Theodoor, leest u wel?

  De BBC benadrukt dat er geen kijkgeld van de belastingbetaler richting Clarkson is gegaan maar dat alle betalingen geregeld konden worden uit de opbrengsten.

 • Theodoor van Es

  @Pieter, Ik kan prima lezen. Wat de BBC zegt klopt, maar is politiek correcte draaikonterij. De werkelijkheid is dat al die opbrengsten zijn gegenereerd in dienst van de BBC, derhalve toebehoren aan de BBC en daarmee aan de Britse belastingbetaler.

 • Pascal

  Had Top-Gear zonder Clarkson überhaubt nog wat opgeleverd? Ik denk het niet!

 • Jeremy Clarcson

  Theodoor,

  Waar maak jij je druk om? Ik vind het een leuk programma en dat salaris boeit me eerlijk gezegd vrij weinig..