Tros Radar waarschuwt voor gevaren autofinancieringen

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Jaap Broodvink

  Zet de betrouwbaarheid maar weer eens een goed in het daglicht. En weer blijkt dat weinigen het schijnbaar kunnen verdragen.

 • Bart Huiskes

  Cadeaus en lokkertjes komen in iedere branche voor. Bij TrosKompas krijg je een cadeau als je lid wordt. Zonder dit kado was het tarief ook goedkoper geweest. In iedere branche wordt de ‘gift’ uiteindelijk door de consument betaalt. Niets nieuws onder de zon dus. Stemming maken om niets.

 • van t grote Erf

  Heb normaal Trosradar hoog zitten,maar dit was een but uitzending.eenzijdig en geen Autoimporteur/financierings maatschappij aanwezig.Bovendien werdt er bot gesteld dat wij als dealers ook veel verdienen aan aktie financieringen.Nou die kosten ons alleen maar marge.

 • simon

  Opmerkelijk!
  Bij Radar hebben ze echt geen idee wat leeft bij de dealers!

  Dealers die eigen marge inleveren om auto’s te kunnen verkopen (en inderdaad soms ook via financieringen) om de klant tegemoed te komen.

  Het is toch logisch dat het bedrag dat weinig rente kent geen of weinig provisie oplevert?

  Hoe zit het met bijv. een Mediamarkt die een uitgestelde betaling aanbied?? Een gemiddelde klant kan er toch vanuit gaan dat na die periode het volledig bedrag betaald dient te worden.

  Volgens de WFT is consumptief crediet geen complex product en is aangave van provisie niet nodig. Als dat wel moest dan moesten banken en andere bedrijven die financieringen aanbieden dat ook weergeven. Heeft Radar een idee wat een complex product is??

  Wat kun je hier uit leren?
  Verkopers mogen tot een bepaald gedeelde aan informatie geven. Kennen een zorgplicht en geen adviserende functie (tevens volgens de WFT!).

  Het transparant maken van provisie is wellicht geen gek idee om daadwerkelijk aan te geven dat de autobranche meer weggeeft dan binnen krijgt!!

  Radar dient een importeur of dealer uit te nodigen om tegenlicht te geven.

  Wordt het niet eens tijd dat dealers en autoverkopers meer gewaardeerd worden?

 • hans de rijke

  Inderdaad is het zo dat Radar de zaak niet goed heeft voorbereid en zelfs een politicus niet weet waar hij over praat. Men suggereerde dat de banken goedkoper zijn. Wordt radar gesponsord door een bank?? En is het niet zo dat de klant zelf de keuze heeft, ook na een uitgestelde betaling heeft klant de keuze en is niet verplicht her te financieren bij dezelfde maatschappij. Wat wel werd aangetoond is, wellicht werd niet alles weergegeven, is verkoopgesprek. In mijn ogen is de verkoper weer snel geneigd over te gaan tot een prijsdiscussie ipv te verkopen. Transparantie is een goede zaak om het vertrouwen te winnen van de klant.Het gaat echter te ver om te vertellen wat de marges zijn. We leven toch in een vrij ondernemersland?? Mevr Antoinette vertelt toch ook niet bij elke uitzending dat ze 300.000 euro per jaar verdiend. Enfin werk aan de winkel blijven verkopen

 • A.Schouten

  Met een koopcontract van zusuki voor de aanschaf van een nieuwe zusuki alto op 50/50 0% rente basis, blij huiswaards gekeerd werd ik de volgende dag gebeld door zusuki financial services met de vraag of ik mijn financial plaatje aan hen bekent wilde maken.
  Met enige tegenzin heb ik dat toch getoond, terwijl ik het contract getekend en wel op zak had.
  Aan de hand daarvan heb ik geen positieve beoordeling ontvangen.
  Ik denk nu na uw uitzending van 14/2/11 dat ik affewezen ben omdat ik luist heel makkelijk aan mijn verplichtingen kan voldoen.
  Mijn vraag is kan Zusuki een geldig koopcontract zonder aan cijfermateriaal bewijsmateriaal te weerleggen afwijzen.

  Arie Schouten.
  16-02-11