Zelfstandige rijdt zakelijke kilometers liefst in privé-auto

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • H. Warmenhoven

    de regeling en bedragen zijn erg verouderd en houden geen relatie met de ontwikkelingen in de praktijk. echter de overheid houdt er wel aardig wat geld aan over. dus zal men niet zo snel tot actualisering ervan over gaan. aanpassing zou wel goed zijn voor de economie en vooral voor de ZZP’rs en kleine ondernemingen.

  • Albert Bos – Kendomar Consult

    Het zou de politiek en de Belastingdienst sieren om de 0,19 cent kilometervergoeding te indexeren op de ontwikkeling van de gemiddelde autokosten. Deze kan men zo opvragen bij de ANWB. Dus zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn om tot een eerlijke vergoeding voor zakelijke kilometers te komen.

  • Hans Derksen

    Überhaupt is het systeem van belastingvrije kilometervergoeding een gedrocht. Wie bedenkt nu een éénheidstarief voor zo’n gedifferentieerd autoaanbod? Relateer het aan welke auto je privé bezit, wel zo eerlijk, immers je maakt ook de feitelijke kosten als je daarmee zakelijk rijdt. Zakelijke inzet van mijn privé wagen heeft me in 2010 fors geld gekost, dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me!