ALD verkoopt dochterondernemingen aan Stellantis

ALD • De verkoop was nodig om goedkeuring te krijgen van Europa voor de overname van Leaseplan.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Foto: Shutterstock

ALD heeft een overeenkomst gesloten om haar dochterondernemingen in Ierland, Portugal en Noorwegen, alsmede de dochterondernemingen van Leaseplan in Luxemburg, Finland en Tsjechië te verkopen aan Credit Agricole Consumer Finance en Stellantis.

Het verkopen van de ondernemingen is onderdeel van de goedkeuring door de Europese Commissie die ALD nodig heeft voor de overname van Leaseplan.

De gecombineerde vloot van deze zes bedrijven vertegenwoordigt ongeveer 100 duizend voertuigen of 3 procent van de totale gecombineerde vloot van ALD en Leaseplan op 31 december 2022.

De raad van bestuur van ALD heeft besloten om op 28 april 2023 een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen om de overname van Leaseplan door ALD goed te keuren. De overname zou officieel op dezelfde dag plaatsvinden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

ALD verkoopt dochterondernemingen aan Stellantis | Automotive Online

ALD verkoopt dochterondernemingen aan Stellantis

ALD • De verkoop was nodig om goedkeuring te krijgen van Europa voor de overname van Leaseplan.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock).

ALD heeft een overeenkomst gesloten om haar dochterondernemingen in Ierland, Portugal en Noorwegen, alsmede de dochterondernemingen van Leaseplan in Luxemburg, Finland en Tsjechië te verkopen aan Credit Agricole Consumer Finance en Stellantis.

Het verkopen van de ondernemingen is onderdeel van de goedkeuring door de Europese Commissie die ALD nodig heeft voor de overname van Leaseplan.

De gecombineerde vloot van deze zes bedrijven vertegenwoordigt ongeveer 100 duizend voertuigen of 3 procent van de totale gecombineerde vloot van ALD en Leaseplan op 31 december 2022.

De raad van bestuur van ALD heeft besloten om op 28 april 2023 een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen om de overname van Leaseplan door ALD goed te keuren. De overname zou officieel op dezelfde dag plaatsvinden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.