Leaseplan en ALD moeten van Brussel activiteiten afstoten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Leaseplan en het Franse leasebedrijf ALD moeten van Brussel in meerdere landen activiteiten afstoten voor goedkeuring voor het samengaan van de beide concerns. Dat meldt het ANP. Volgens de Europese Commissie is dat nodig omdat anders de concurrentie in het geding kan komen. ALD kocht Leaseplan begin dit jaar voor bijna 5 miljard euro.

Zo moet ALD stoppen met leasing in Ierland, Noorwegen en Portugal. De activiteiten van Leaseplan in Tsjechië, Finland en Luxemburg moeten eveneens worden afgestoten. ALD heeft al aangegeven tegemoet te zullen komen aan de eisen van de Europese mededingingswaakhond. Die geeft nu onder voorwaarden groen licht voor de deal.

Samen worden ALD en Leaseplan een van de grootste spelers op het gebied van het leasen van auto’s aan bedrijven en particulieren. ALD, dat voor het grootste deel in bezit is van de Franse bank Société Générale, heeft volgens recente cijfers zo’n 1,5 miljoen auto’s in beheer. Het in 1963 opgerichte Leaseplan is goed voor circa 1,9 miljoen voertuigen.

In de nieuwe Leasemaatschappij Top 60, die deze week verscheen, staat Leaseplan op de eerste plaats. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Leaseplan en ALD moeten van Brussel activiteiten afstoten | Automotive Online

Leaseplan en ALD moeten van Brussel activiteiten afstoten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Leaseplan en het Franse leasebedrijf ALD moeten van Brussel in meerdere landen activiteiten afstoten voor goedkeuring voor het samengaan van de beide concerns. Dat meldt het ANP. Volgens de Europese Commissie is dat nodig omdat anders de concurrentie in het geding kan komen. ALD kocht Leaseplan begin dit jaar voor bijna 5 miljard euro.

Zo moet ALD stoppen met leasing in Ierland, Noorwegen en Portugal. De activiteiten van Leaseplan in Tsjechië, Finland en Luxemburg moeten eveneens worden afgestoten. ALD heeft al aangegeven tegemoet te zullen komen aan de eisen van de Europese mededingingswaakhond. Die geeft nu onder voorwaarden groen licht voor de deal.

Samen worden ALD en Leaseplan een van de grootste spelers op het gebied van het leasen van auto’s aan bedrijven en particulieren. ALD, dat voor het grootste deel in bezit is van de Franse bank Société Générale, heeft volgens recente cijfers zo’n 1,5 miljoen auto’s in beheer. Het in 1963 opgerichte Leaseplan is goed voor circa 1,9 miljoen voertuigen.

In de nieuwe Leasemaatschappij Top 60, die deze week verscheen, staat Leaseplan op de eerste plaats. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.